Přestože už padl první výkop, v centru byly zatím rodiny s dětmi, pár fandů v modrém triku, sem tam se zastavili procházející. Žádné velké davy.

„Jsem rád, že se radnice s klubem rozhodli poskytnout fanouškům plátno na náměstí. Ale návštěvnost asi nebude extra vysoká. Spíš to vidím na příjemné fotbalové odpoledne,“ sleduje dění kolem sebe majitel venkovní zahrádky na náměstí Hubert Rýc.

Náměstí Míru hlídají policisté i strážníci. Také oni očekávají hladký průběh akce. Mají jenom obavy z toho, jak to bude vypadat v centru Zlína večer a v noci, pokud Zlín v Olomouci nad Opavou vyhraje.

Stovky fanoušků zaplnily okolí vlakového nádraží v Otrokovicích. Všichni mířili do Olomouce na finále Českého poháru
FOTO, VIDEO: Modří fanoušci zkoušeli dýmovnici už v Otrokovicích

„Věřím, že vyhrajou,“ tuší skalní fanoušek David Parák.

Kamarády byl vyprovodit na vlak v Otrokovicích, ale sám do Olomouce odjet fandit nemohl.

„Jsem srdcař, ale zranil jsem si žebra, tak musím fandit takhle na dálku. Ale věřím, že kluci fandí na místě i za mě a dobře to dopadne!“ doufá David Parák.

Občerstvit se může podobně jako řada dalších pivem, které čepují ve stánku vedle pódia. 

Zlín vítěz MOL cup poháru.
FOTO, VIDEO: Fastav vyhrál Mol Cup a těší se na miliony z evropských pohárů

„Vyhrajeme 3:0," tipoval zlínský fanoušek v Olomouci

Olomouc – Zástup fanoušků brzdil při přesunu na stadion provoz ve městě. Kolem Androva stadionu se motali lidé v modrých a žlutých tričkách s mobilem u ucha a hledali, kde vlastně leží prostor, ve kterém budou podporovat své fotbalové favority. Do Olomouce zavítalo pohárové finále Opava versus Zlín. A stadion se zaplnil do posledního místečka.

Před krajským úřadem u hlavního nádraží se po půl čtvrté vyrojila žlutá lavina fanoušků Opavy a zamířila si to, hlídána policií, až k fotbalovému stánku. Další přijeli do centra auty.

„Strašně jsme se těšili," řekl za manželskou dvojici fanoušek Jirka z Opavy a povídá: „Sehnat lístky pro nás bylo úplně v pohodě. Fandím Opavě už třicet let a vyhrajeme," tvrdil před zápasem ostřílený fanda. „Tipuju výsledek 2:1, pak by se mi hrozně líbily zápasy v evropských pohárech," podotkl Jirka.

Souboj očekával pochopitelně také ve skandování na tribunách: „Bude nás slyšet. Opava vyhraje i v tomhle," byl si jistý muž ve žlutém.
Proti zcela plné tribuně sever, svým vzezřením připomínající nájezd stejně vybarvených fanoušků Švédů na předloňském Euru U21, se postavily sektory na východní a jižní tribuně v barvě modré. Ochozy bouřící pro Fastav se zaplnily až postupně v úvodních minutách zápasu, kolona autobusů se zdržela. Do davu se zařadil i David ze Zlína se svou dcerkou.

„Moc jsem ten duel vyhlížel. Lístky jsem ve Zlíně nesehnal, tak jsem musel jet minulý týden do Olmíku pro vstupenky. Jdeme i s kamarády, ale ti se zasekli v hospodě a ještě se připravují na utkání," usmíval se před historickým duelem Ševců a přispěchal s tipem: „Vyhrajeme 3:0." O fanouškovskou podporu borcům na hřišti by se sportovně podělil: „Půlka stadionu bude žlutá a druhá modrá. A to jsou také shodně barevné kombinace obou klubů. Ať si oni řvou žlutá, my modrá a bude to hezký," uzavřel pozitivně naladěný David.

Kdo na náměstí přišel, nelitoval

I přes to, že Město Zlín umožnilo sledovat jedno z nejdůležitějších utkání zlínských fotbalistů na velkoplošné obrazovce na náměstí Míru, prostor nebyl zaplněný ani po 18. hodině. Po vstřelení prvního gólu se však ozve z prostoru před zlínskou radnicí velký jásot těch, kteří přišli. Vedeme 1:0.

„Asi to všichni sledují doma nebo z hospody," komentovaly účast fanoušků na zlínském náměstí Míru Verča Zavřelová s kamarádkou Dominikou Veselou.

Ti, kteří přišli, rozhodně nelitovali.

„Dnes jsem tady s přítelem, hraje fotbal. Doufám, že to Zlínu vyjde," přála si při sledování utkání Lucie Šolarová ze Zlína.

„Je to skvělé, myslím si, že by měl vyhrát prvoligový Zlín. Podle mne je Opava netrápí a Zlín to utkání zvládne," doplnil ji její přítel, fotbalista Kozel.
V restauraci Kozlovna nedaleko náměstí bylo spíš plno venku na zahrádce než uvnitř.

„Lidé se staví spíš na jídlo, takže ty, kteří sedí uvnitř, spíš fotbal nezajímá. Rozhodně je ale hezky a tak je celé odpoledne velmi příjemné," popsal atmosféru ve své restauraci poblíž náměstí Marek Majc.

Zlín slaví !!!

„Po téměř padesáti letech slaví fotbalový Zlín obrovský úspěch a jeho fanoušci také. Vždyť své ševce táhli, táhnou a budou jim dál věrně fandit.

„Doslova jsme tlačili míč do brány očima," smáli se na zlínském náměstí Míru po vítězném hvizdu Libor Holub, Zdeněk Krajča a jeho manželka Marcela. Oba chlapi přiznali, že budou slavit dál a dají si proto ještě jedno pivo.

„Vlastně slavíme už od pěti, tušilli jsme, že Zlín vyhraje," usmívali se kamarádi.

Kousek od nich stála zlínská radní Katřina Francová s přítelem Stanislavem. „Jsou to šikovní kluci, moc. Jsem ráda, že Zlín může slavit takový úspěch," uvedla.

„Potvrdilo se, že Zlín má výborného trenéra, skvěle postavil tým," ocenil zase Stanislav Kiedroň.Náměstí Míru se pomalu začalo vyprazdňovat několik minut po ukončení utkání. Snad tady bude Zlín sledovat příště úspěšnou cestu zlínských fotbalistů v evropských soutěžích.