„Klobouk dolů, co hráči předvedli ve druhé půli. Byl to heroický výkon, kdy nebylo poznat, že hrajeme o jednoho hráče méně. Bylo to vítězství srdce, trénovanosti, chtění," byl spokojený kouč Marek Sedlák.

V. OTROKOVICE – PROSTĚJOV 1:1 (0:1)

Už ve 13. minutě přišel pro Viktorii první kritický moment, když po faulu Juráně na Nekudu se kopala penalta, kterou s jistotou exligový Kroupa proměnil. „Byl to strašně těžký úvod. Penalta se pískla, ale situaci jsem měl přes celé hřiště. Podívám se na videu, ale nejsem úplně přesvědčený, že byla," podotkl otrokovický stratég.

Následně si oba týmy vytvořily šance, ale zůstaly nevyužity. Ve 41. minutě pak byl po druhé žluté kartě za faul na půli hostů vyloučený kapitán Mazouch. „Byl to běžný souboj. Nebyl to faul na vyloučení," tvrdil Sedlák.

Viktoria se tlačila za vyrovnáním, ale dlouho Prostějov odolával. Naopak to byl Nekuda, který rozezvučel břevno Balážikovy branky. A v 83. minutě to přišlo. Aktivní Silný hlavou vyrovnal. Prostějov se pak v závěru ještě pokusil znovu strhnout vedení na svou stranu, ale Viktoria už tvrdě vydřený bod nepustila. „Je to o tom, že i v oslabení jsou hráči přesvědčení o své síle, že to dokážou zlomit. Pro nás je remíza po těžkém úvodu zápasu jako výhra," potvrdil Sedlák.

Branky: 83. Silný – 13. Kroupa z pen. Rozhodčí: Vostrejž – Polák, Mayer. ŽK: Elšík, Silný, Mazouch – Kroupa, Zelenka, Nekuda, Sus. ČK: 41. Mazouch (Otr.). Diváci: 325.

V. Otrokovice: Otrokovice: Balážik – Rajnoha, Juráň, Netopil, Jasenský – Mazouch, Foltýn (78. Mlčák), Šuranský, Mlýnek (46. Juhás) – Silný, Elšík (80. Mlčák). Trenér: Marek Sedlák.

Prostějov: Kofroň – Krejčíř, Kroupa, Zelenka (58. Petržela), Rus, Nekuda (80. Machálek), Koudelka, Fládr, Hirsch, Langer (65. Pančochář), Sus. Trenér: František Jura.