Jeho plány pro nový ročník byly smělé, nyní však reálně vidí, že jeho výběr čeká boj o záchranu. Tu naposledy vyválčil v samém závěru, když získal o bod více než poslední dva celky.

„Vědět o odchodech dříve, asi bychom vážně uvažovali o I. A třídě. Ještě na závěrečné před pár týdny všichni klíčoví hráči říkali, že zůstávají, i proto jsme dali přihlášku do přeboru. Nyní to bude hodně složité," uvědomuje si zkušený kouč.

Jeho výběr totiž po skončení sezony opustili Machač (do Nevšové) a Sokol hledá si angažmá).

„Nahradit klíčové hráče bude těžké, v tento čas spíše nemožné. Dva hráče máme rozjednané, další dva využijme z vlastní líhně. Třebaže to bude těžké, budeme bojovat. Hlavně na podzim, zde bude každý bod zlatý," přiznává Polášek, jenž s vedením tak udeří na případné posily během delší zimní přestávky.

„Druhá sezona pro nováčka bývá kritická, což v našem případě bude platit dvojnásob. Každopádně budeme chtít hrát fotbal, který bude bavit jak hráče, tak funkcionáře a v neposlední řadě fanoušky. Když se budeme opravdu bavit, nebude to na sestup," je optimista Petr Polášek, jehož výběr čeká generálka týden před startem soutěže v rámci krajského poháru, kdy vyzvou vítěze duelu Hovězí – Zubří.

„I v poháru bychom chtěli dojít nejdále, nejlépe jej vyhrát," konstatuje s úsměvem kouč Vizovic.

„Hlavním favoritem na postup budou Boršice, které posílily o hráče ze Spytihněvi. Silný opět bude i Provodov. Jeho hvězdy sice stárnou, ale protože celá soutěž výkonnostně upadá a není o ni zájem, opět budou mezi pětkou nejlepších," dodal Polášek.