„Tím, že jsem ve Zlíně podepsal smlouvu, se pro mě všechno změnilo," prohlásil 25letý rodák z Bělehradu.

Jste i s odstupem času rád, že se v lednu vaše hostování z Jablonce změnilo v přestup do Zlína?

Ano, těší mě, že jsme našli společnou řeč. Nikde jsem se nechtěl stěhovat. Měl jsem sice i jiné nabídky, ale tady mi klub v létě pomohl a na to já nezapomínám.

Svědčí o tom i finanční stránka věci, ve které jste si pohoršil. Měl jste kladnou odezvu za tento charakterní krok?

Důležité pro mě je, abych hrál a věřím, že ve Zlíně toho docílím. Ve Slavii či Liberci by mi to nikdo negarantoval. Navíc když se nám tady bude dařit a budu figurovat v základní sestavě, tak s prémiemi dosáhnu na peníze, jako bych měl jinde. A zprávy na Facebooku jsem dostával. Zlíňáci mi děkovali, že jsem zůstal, slávisté psali, že je to škoda, že jsem tam nepřišel. (úsměv)

Změnilo se pro vás něco tím, že se jste na Letné podepsal smlouvu?

Úplně všechno. Mám jistotu, že za půl sezony zase nebudu řešit další působení, jak tomu bylo při předchozích hostováních. Je pro mě moc důležité, že jsem se usadil. Teď se podívám po bytě, to bude lepší než bydlet v hotelu. Domlouvám se i s Diegem Živuličem.

Cítíte, že trenér Páník a spoluhráči na vás budou na jaře už spoléhat jako na stěžejní postavu týmu?

Spíš vnímám obecně důvěru. My máme vše založené na kolektivním výkonu, kouč Páník na nás v tomto směru pořád apeluje. Kdyby chtěl někdo vynikat, říká, že by hned reagoval.

Mužstvo vstoupí do jarní části pozitivně naladěné – v devíti přátelských utkáních sedmkrát vyhrálo a dvakrát remizovalo. Příprava nejen proto proběhla takřka dokonale, souhlasíte?

Splnili jsme vše, co jsme chtěli. Absolvovali jsme i soustředění v Turecku, kde jsme měli TOP podmínky. Výsledkově se nám velmi dařilo, ale já z toho mívám vždy obavy. Pamatuji si, jak jsme s Jabloncem tak jednou prosvištěli přípravu a pak v lize jsme málo bodovali. Nicméně věřím, že když budeme pokračovat v našem fotbale a každý bude hrát s maximálním nasazením, tak že budeme úspěšní i v soutěži.

Je celkově kabina obezřetná po výsledcích v přípravě?

Ano, i s trenérem to probíráme. Zachováváme pořád pokoru a stále mluvíme jen o záchraně. Chceme co nejdříve vybojovat deset bodů, které by na ni měly stačit.

Jak se tým pere s odchodem nejlepšího střelce Lukáše Železníka do Slavie Praha, chybí vám hodně?

Ukáže to až liga, ale věřím, že jej dokážeme nahradit. Přáteláky zatím vypadaly slušně, ať nastoupili v útoku Dame Diop, Tonda Fantiš, či Marko Jordan. Vědí, co mají dělat. Na druhou stranu Lukáš Železník tady byl celou svou kariéru a jak říkal trenér Páník, souhru s jiným útočníkem nelze vypilovat za noc.

Jaro začínáte ostrou bitvou proti Spartě Praha. Věříte si na ni?

Je v našich silách ji potrápit i porazit. Už na podzim to u nás žádný soupeř neměl lehké díky našemu stadionu, výborným fanouškům a našemu stylu hry. Na toto utkání před plným hledištěm, které nás požene vpřed, se moc těšíme, přičemž ke Spartě chováme respekt.