Fotbalisté Zlína se chtějí v sobotu loučit s fanoušky vítězstvím nad Mostem

Od té doby čekal více než sedm měsíců na další trefu v dresu Tescomy. Zadařilo se mu až v neděli na hřišti Bohemians 1905. Gólmana Sňozíka překonal hned dvakrát. „Přál jsem si dát alespoň jeden gól, takže jsem tentokrát svůj plán překročil,“ usmíval se pětadvacetiletý odchovanec olomouckého fotbalu.

Vašeho kolegu z útoku Žůrka, který je s pěti zásahy nejlepším střelcem týmu, trenér Hoftych motivuje čokoládou. Co platí na vás?

(Úsměv.) Žůra je takový speciální, on potřebuje pochválit víc než ostatní. Já jsem rád, že moje góly pomohly k důležitému vítězství. Další odměna není nutná. Pořád jsme v novinách četli, jak se nám v Praze nedaří, a teď jsme to konečně protrhli. To mi bohatě stačí, abych byl spokojený.

Zlín vyhrál potřetí v řadě. Jak probíhala cesta zpátky?

Úplně normálně. Byli jsme dost utahaní, takže jsme spěchali domů. Na oslavy bude čas za dva týdny po utkání v Českých Budějovicích, takže do zakončení sezony to už nějak vydržíme.

Na pondělí vyhlásil kouč Hoftych dobrovolný trénink. Dorazil jste na stadion?

Ano, ale kluci, kteří mají rodiny, zůstali doma. Úplně je chápu, na jejich místě bych to udělal stejně. Ale já jsem ještě svobodný, navíc bydlím na Jižních Svazích, takže to mám kousek. Věnoval jsem se regeneraci. Chtěli jsme jít i běhat, ale zrovna začalo sněžit, tak jsme skončili u protahování a v posilovně.

Do konce podzimu ještě chybí odehrát dvě kola a Tescoma už překročila svůj bodový plán. Užíváte si pohodu?

Určitě, ale pořád je o co hrát. V první řadě bychom chtěli potvrdit výhru z Bohemky hned v sobotu doma proti Mostu. Toužíme po tom, abychom se s fanoušky rozloučili dobrým výkonem a vítězstvím. Zaslouží si to, protože oproti minulosti jich chodí víc. Sice někdy nadávají, ale to k fotbalu patří.

Nastupujete ve středové formaci nebo v útoku. Který post vám víc vyhovuje?

Nejlépe se cítím na hrotu. Ale když někdo vypadne ze sestavy a trenér potřebuje vyplnit kraj zálohy, tak se nezlobím.