Ke stejné prognóze vedou i fakta na papíře. Viktorka od srpnové porážky se Zlínem v lize desetkrát vyhrála, dvakrát remizovala a dostala se do čela. Navíc má s devíti inkasovanými brankami nejlepší defenzivu. Oproti tomu ševci začali ve druhé polovině podzimu kolísat a aktuálně čekají tři duely na vítězství.

„V posledních zápasech se nám nedaří koncovka. Pokud chceme s Plzní uspět, musí všichni hráči podat maximálně zodpovědný výkon,“ nabádá 60letý kouč.

Přesto mužstvo stále drží výborné čtvrté místo. Sedm bodů za dnešním soupeřem, který má však ještě k dobru utkání na Bohemce. Síly Zlína jsou si v Plzni vědomi.

„Pana Páníka znám a hru jeho týmu sleduji dlouhodobě. Mají něco nacvičené a na to se budeme připravovat. Soupeř je dobře postavený v tabulce, má stabilizovaný kádr, souhru i sebevědomí a to jistě bude chtít doma ukázat,“ očekává trenér Roman Pivarník.

Tým Plzně přijede na Letnou jen s lehce obměněným kádrem oproti podzimní části. Do ruského Orenburgu odešel střelec Michal Ďuriš, naopak do týmu přibyli bývalý kapitán rakouské reprezentace a záložník Andreas Ivanschitz a obránci Erik Janža ze slovinského Mariboru a Tomáš Hájek ze Zlína.
Posledně jmenovaný bude pak jedním ze tří fotbalistů, kteří se dnes postaví proti bývalému zaměstnavateli. V dresu Plzně je tím dalším útočník Tomáš Poznar, který na západ Čech přestoupil ještě dřív než Hájek – v loňském srpnu. Paradoxně pár dnů předtím gólem přispěl k jediné popravě Viktorky v sezoně.

„Z pozice hosta se do Zlína vracím poprvé v životě. Bude to specifické, ale hodně se těším. Nedáme domácím nic zadarmo,“ prohlásil 28letý obdivovatel Arsenalu.

Na straně Zlína pocítí specifikum záložník David Štípek, který je odchovancem Plzně a v klubu se radoval z ligového titulu. Bude slavit i dnešní dílčí úspěch, nebo loupež provedou bývalí kapitáni ševců?

Fastav Zlín (4.) – Viktoria Plzeň (1.)

Výkop: dnes v 17.00 (živě vysílá O2 Sport).
Rozhodčí: Proske – Blažej, Pospíšil.
Bilance: 19 7-4-8 (21:29).
Poslední zápas: 2:0.
Předpokládané sestavy:
Zlín: Dostál – Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov – Vukadinovič, Živulič, Traoré, Štípek – Fantiš, Diop.
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Ivanschitz, Kovařík – Poznar.