Fotbalisté Zlína byli lepší, měli více ze hry, ale v duelu 8. kola Fotbalové národní ligy s Frýdkem-Místkem to stačilo jen na bod.

Zlín – Frýdek-Místek 1:1 (1:1)

„Je mi mého mužstva trochu líto. Dřelo, snažilo se, ale bohužel to na výhru nestačilo. Přitom jsme si vytvořili velký tlak a několik gólových šancí," smutnil po zápase Pulpit.

Ševci ale vykročili do zápasu výborně. Po nezáživných úvodních minutách se po rychlé kombinační akci dostal míč ke kapitánu Železníkovi. A ten nezaváhal.

Klíčový útočník ševců zvolil prudkou střelu k tyči šajtlí a poslal Fastav v 18. minutě do vedení.

Domácí sice kontrovali hru, ale přesto inkasovali. Hostující Talián nacentroval z pravé strany a obránce Zlína Malý míč lehce tečoval za bezmocného gólmana Dostála.

„Bohužel pro mě zápas blbec, mrzí mě to," líčil smutný Malý.

Zlín se v dalších minutách tlačil dopředu a několikrát mohl skórovat. Jenže jeho nadějné pokusy končily na obranném valu Frýdku-Místku. Ten se dostával ve druhé půli do zakončení je výjimečně.

„Úvodní půli jsme odehráli dobře, ve druhé už jsme Zlínu nestačili. Ne že bychom nechtěli útočit, ale kvalita domácích byla taková, že nám to prostě nedovolili," přiznal trenér Frýdku-Místku Vladimír Goffa, který oproti předchozímu duelu s Viktorií Žižkov provedl několik velkých změn.

„Kouč Pulpit náš poslední zápas sledoval, takže jsem udělal v sestavě trochu průvan, abychom nebyli tak čitelný," vysvětloval.

Hlavně v poslední půlhodině, kdy se na trávník dostali střídající útočníci Poznar, Chmelo a Malcharek, si Fastav vytvořil místy až drtivý tlak.

„Opět se nám povedlo střídaní, podobně jako v duelu s Karvinou. Bohužel nám schází kvalita v koncovce. Tu měl Marko Jordan, to byl rozený kanonýr," zavzpomínal Pulpit na chorvatského střelce, který po uplynulé sezoně i přes platnou smlouvu Letnou opustil.

Vůbec největší šancí v průběhu druhého poločasu měl v 71. minutě Malcharek. Živulič ho krásnou přihrávkou našel ve vápně, jenže blonďatý střelec tváří v tvář brankáři hostí selhal.

„To byla šance, která se musí proměňovat," zlobil se Pulpit. „I dnes se potvrdilo, že většině našich hráčů chybí touha, snaha více se rvát. To jsem viděl v zápase jen u Železníka a Hájka," dodal zlínský kouč.

Branky: 18. Železník – 34. Malý (vla.)

Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Kotík. Karty: 61. Malý (ZLN), 83. Hájek (ZLN), 87. Benčík (ZLN), 88. Hubáček (ZLN) – 90. Literák (FRM), 90+1. Mihalek (FRM). Diváci: 1.562

Fastav Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Holík (79. Poznar), Hájek, Živulič – Železník, Kurtin (66. Malcharek), Kraut (56. Chmelo). Náhradníci: Adamuška, Poznar, Salachna, Višněvský, Malcharek, Jurič, Chmelo

Frýdek-Místek: Mihalek – Švrček, Uvíra, Literák, Žídek – Coufal – Talián (90. Silveira), Mozol, Pribula (81. Milunovič), Zapalač (65. Halaška) – Matůš. Náhradníci: Prepsl, Ilko, Milunovič, Halaška, Silveira, Uškovič