Vítězství jsme slavili i my v FC FASTAV Zlín, tři body jsme tentokrát vybojovali na hřišti Frýdku-Místku. Je už šestá v řadě, což je hodně dobrá série. Nevzpomínám si už přesně, zda jsem jako hráč šest vítězství za sebou zažil. Možná v Ajaxu Amsterodam, ale spíš se tehdy mezi výhry vklínila i nějaká remíza. To samé platí pro reprezentaci, tam jsme měli za éry Pavla Nedvěda a Karla Brücknera také dlouhé série bez porážky.

Naši hráči jsou připravení perfektně, předvádí kvalitní výkony. Ta série výher jim dodává sebevědomí, což se projevuje i v tom, že se soustředí hlavně na sebe, ne na to, proti komu zrovna nastupují. Samozřejmě, mají rozbory, vědí o přednostech či slabinách soupeřů, ale větší důraz kladou na svou hru, na to, aby ji dokázali na hřišti protivníkovi vnutit. Což je jenom dobře.

Hrával jsem v obraně, takže pro mě je ještě jedna série důležitá. Mám na mysli pět zápasů v řadě s nulou pro našeho brankáře Standu Dostála. Je to výborná vizitka, nejen jeho, ale celého týmu. Kdyby to mužstvu směrem dozadu nefungovalo, brankář samotný by to nezachránil. Toho, že na jednu stranu dáváme hodně gólů a na druhou neinkasujeme, si už fotbalové prostředí všímá. A to je dobře, získáváme na respektu.

Teď v sobotu se postavíme doma na Letné Znojmu. Ještě v minulé sezoně hrál tenhle klub nejvyšší soutěž, takže je jasné, že nás čeká zkušený soupeř. V jeho kádru sice došlo po sestupu ke změnám, takže se letos pohybuje kolem středu tabulky, přesto si na něj musíme dát velký pozor.

Uvidíme, co Znojemští předvedou proti nám.

Váš Zdeněk Grygera