Přínos bude mít nejen pro Spartu, ale i pro celý fotbal v Česku. Na venkovních stadionech se na něj fanoušci soupeře budou chodit dívat, díky jeho jménu bude zájem o ligu větší a to je jen dobře.

Na Tomášovi jsem vždycky obdivoval jeho geniální fotbalové myšlení a konstruktivnost. Žádný další takový hráč u nás není. Začínají u něj ofenzivní akce, které dokáže bravurně rozjet, neuvěřitelně umí číst hru a dovede dát přesnou finální přihrávku. Pro soupeře je pokaždé nebezpečný.

S Tomášem jsme kamarádi, takže mohu nabídnout i jeho bližší charakteristiku, jak jsem jej já poznal. Potkával jsem se s ním už v reprezentaci do šestnácti let a když jsem pak přišel do Sparty, tak než přestoupil do Dortmundu, tvořili jsme dvojici i na pokoji.

Rozuměli jsme si. Tomáš se vždycky prezentoval jako lídr, ale roli získal hlavně výkony na hřišti. Nebyl typem hráče, který by chtěl vyčnívat mimo trávník a dělal silná prohlášení. Vše demonstroval ve hře, a proto byl i kapitánem v týmech. Jinak je to pohodový až tichý kluk a nenáročný člověk.

Těším se na to, jak teď přijede do Zlína a těším se i na celou Spartu. Pro naše fanoušky bylo nejlepší pozvánkou na zápas derby na Slovácku, kde naše mužstvo otočilo stav a připsalo si další důležité vítězství.

Duel se Spartou bude speciální vzhledem k tomu, že se utká první tým tabulky s druhým. Nás velice těší, že mohlo dojít k zápasu v tomto rozložení. Celý klub i okolí žijí momentální situací a my budeme jen chtít, abychom na vítězné vlně zůstali co nejdéle.

Držme si v tom pěsti!

Váš Zdeněk Grygera