Byť jde jen o přípravu, zažíváte velký okamžik, je to tak?

Každý gól hráče potěší a mě obzvlášť po tak dlouhé době. Jsem spokojený, jen mě mrzí, že jsem ještě jednu velkou šanci pět minut před brankou zakončil do nohou brankáře. Mohly být dva zásahy.

Dostal jste se do euforie bezprostředně po svém zásahu?

Měl jsem radost, ale jde jen o přípravu. Nedělal bych z toho nic extra. Už nejsem mladý kluk, abych při oslavách dělal blbosti. (úsměv)

Přihlásila se kabina o příspěvek za premiérovou trefu ve Zlíně?

Ano, Kuba Jugas mě hned zkasíroval. Je po Lukáši Železníkovi novým pokladníkem. Máme stanovená pravidla při platbách, ale byl ke mně hodný. Bude dobrý ve své funkci. (úsměv)

Vracíte se postupně do vrcholového fotbalu po dlouhém zranění kolena. Jak jste se cítil teď při zápase v náročných podmínkách?

Po dvou letech jsem odehrál čtyřicet pět minut a samozřejmě jsem měl unavené nohy, je to teď v přípravě těžké, ale koleno se neozvalo ani při zápase, ani po něm. Tak doufám, že to tak půjde dále.

Utkání jste vyhráli 3:2. Jak složité bylo?

Trenér Páník nám říkal, že je to pro nás odpočinkový den, že čtyřicet pět minut jsme trénink ještě neměli. (smích) Dali jsme do něj vše. Nejdůležitější je, že jsme všichni zdraví a jsme rádi, že jsme zápas zvládli i vyhrát. Splnil účel přípravy.

V útoku jste nastoupil v prvním poločase s Tomášem Poznarem. Jaký máte pocit z úvodní spolupráce?

Oba už jsme něco odehráli, tak snad to nevypadalo špatně. (úsměv) Podařilo se nám pár dobrých akcí, i s Korym (záložník Štěpán Koreš – pozn. red.) jsme si pěkně vyměňovali míč, jen je škoda, že jsme je nedotáhli do konce. Ale je to příprava a věřím, že se budeme stále lepšit. Po těžkém týdnu jsme měli takové jalové nohy.

Po odchodu Lukáše Železníka do Slavie Praha se uvolnilo místo v útoku. Zvýšila se vám motivace do práce?

Cítím velkou šanci. Pokud budu zdravý a budu hrát, doufám, že se mi povede jej zastoupit. I když je pravda, že odehrál ve Zlíně fantastický půlrok a že to budu mít těžké. Nicméně měl jsem rád vždy výzvy. (úsměv)

Je už definitivní, že ve Zlíně zůstanete i na jaro?

V pondělí nebo v úterý má ještě proběhnout jednání, ale na devadesát devět procent to je jisté. (úsměv)