„I přes naše tabulkově lepší postavení je favoritem Sparta. Na druhou stranu nejsme bez šancí," potvrdil nejvyšší muž fotbalového Fastavu, jenž nebude osobně chybět na stadionu pražské Letné.

S odstupem pár dnů přitom Červenka potvrdil, že nedávné změny ve vedení zlínského fotbalového klubu rozhodně nebyly překotné. „Naopak. Již po potvrzení postupu mezi elitu jsem přechod na současný model, strukturu fungování dva tři měsíce plánoval. Druhá liga je přece jenom jiný level než nejvyšší soutěž," pousmál se Červenka, přičemž výsledkově úspěšného nedávného šéfa klubu k ledu rozhodně neposlal.

„Věřím, že oddělení obchodu a marketingu by Milanu Plesarovi mohlo sedět. Záleží nyní jen na něm," konstatoval.

Současně potvrdil, že v těchto dnech musí opětovnému nastavení normálu v klubu obětovat více času, než si ještě na přelomu roku sám myslel.

„Pár dnů v týdnu musím věnovat chodu zlínské kopané. Stejně jako ve své firmě nastavuji svůj fungující systém, kdy každý ve vedení má svou zodpovědnost za svou složku a současně je se mnou v neustálém kontaktu," upřesnil.

Červenka se přitom nebrání, že by svou vedoucí roli v budoucnu opět někomu svěřil do rukou, ale další výběr bude hodně pečlivý. „Když už jsem tušil, že budu muset odvolat Milana Plesara, začali jsme intenzivně hledat nástupce. Dokonce proběhlo několik jednání s možnými adepty, ale zatím to nedopadlo," pokrčil smířlivě rameny šéf klubu.

Nedávný návrat Marka Kalivody do Zlína přitom nemá řešit problémy s fungováním celého klubu či jeho výstavní skříně. Stejně tak odmítá, že by jeho příchod měl něco společného s možnou výměnou úspěšného kouče Bohumila Páníka.

„Tak to rozhodně není. Bob je špičkový trenér, který jasně prokázal svou kvalitu a má mou absolutní důvěru, navíc jsme si věkově blízcí. Je to člověk na správném místě," prohlásil rázně Červenka a jedním dechem vysvětlil roli Kalivody v klubu.

„Společně s Markem Háblem zastřeší chod výkonnostního fotbalu a mládeže. Původně jsem na tento post počítal s Bobem Páníkem, ale ten se rozhodl naplno věnovat trénování prvního týmu, což respektuji. Právě příchod Marka nám má pomoci vyřešit stávající problém chodu mládeže. Je to zkušený trenér, který má mou důvěru," usmál se šéf klubu.

Současně potvrdil, že další zásadní personální změny v klubu neplánuje. „Stejně tak jsem přesvědčen, že poslední změny ve vedení klubu nebudou mít vliv na výkonnost a práci prvního aktuálně hodně úspěšného týmu. S řadou hráčů jsem neustále v kontaktu, nic zásadního jsem nezaznamenal," dušuje se Červenka.

„Přestože se nám nyní daří, situaci nepřeceňujeme a dál naším hlavním cílem zůstává především záchrana. První liga nyní a před deseti dvanácti lety je úplně někde jinde. Kluby jsou nyní silnější, stabilizovanější, vše je vyrovnanější. Rozehrané to ale kluci mají dobře, ovšem před námi je ještě dlouhá cesta," zvedá majitel prst.

Třebaže v minulých dnech informaci o možném prodeji svého klubu odmítl, již dlouhodobě se nebrání minimálně vstupu dalšího partnera.

„Pokud by byl zárukou rozvoje klubu, vůbec bych se nebránil. Klubu by neuškodila nová energie, posunout jej dál, do další dimenze. Ale situace je nyní taková, jaká je a prodej klubu opravdu není na pořadu dne," zopakoval Zdeněk Červenka.