Srdce záložníka Diega Živuliče tak po téměř třech letech dobušilo pro Zlín.

„Jsem moc hrdý na to, že jsem v klubu působil a že jsme dosáhli velkých úspěchů. Bude mít navždy výjimečné místo v mém srdci,“ vzkázal 25letý Chorvat při loučení.

Stopu zanechal i on sám. Morálními vlastnostmi si získal důvěru trenéra Páníka, klubu pomáhal díky jazykovým znalostem jako spojka se zahraničními fotbalisty, se spoluhráči zažil úspěšné sportovní časy a hlavně je ohromil kapacitou žaludku, kdy platil za největšího jedlíka.

„Milovník pizzy, nutelly a tatranek,“ prozradili na něj před dvěma lety útočníci Lukáš Železník a Tomáš Poznar.

To už je samozřejmě nadsázka.

Teď bude tento muž, Diego Živulič, získávat přízeň v Plzni. Klub z české špičky o něj projevil enormní zájem i přesto, že prodělal řadu zranění a ve 37 ligových zápasech nevstřelil ani gól.

Fotbal FC  FASTAV Zlín - FC Viktoria Plzeň. Zlínský záložník Diego Živulič (ve žlutém).
Překvapení: Záložník Živulič míří do Plzně

„Po posledním zranění na jaře jsem si myslel, že to budu mít těžké dostat se do takového týmu. O to víc si nabídky Plzně vážím a chci ukázat, že už je to všechno za mnou,“ prohlásil rodák z Rijeky.

„Nad tím, že jsem ještě nedal branku, nepřemýšlím. Budu pracovat a věřím, že se to změní,“ dodal.

PŘÍMLUVA POZNARA A HÁJKA? SNAD ŘEKLI, ŽE JSEM V POHODĚ, SMĚJE SE

Dohled bude mít nad sebou velmi zvučný. Zatímco ve Zlíně rostl pod rukama Bohumila Páníka, nyní se bude potit při tréninkových dávkách bývalého reprezentačního kouče Pavla Vrby. A zároveň kolegy Páníka z působení v Ostravě na přelomu tisíciletí.

„Nevěděl jsem, že spolu pracovali. Trenéru Páníkovi chci poděkovat za všechno, co pro mě udělal. Pana Vrbu osobně neznám, ale jeho výsledky hovoří za vše. Chci se pod ním učit a zlepšovat jako u kouče Páníka,“ sdělil Živulič.

Na západě Čech ale potká i známé tváře. V průběhu sezony klub koupil ze Zlína Tomáše Poznara a Tomáše Hájka. Mimochodem, přimlouvali se za příchod bývalého spoluhráče? Silový středopolař si zavtipkoval.

Jakub Jugas.
Obdivuji lidi každý den pracující v Barumu, přiznal v on-line rozhovoru Jugas

„Ve Zlíně se mnou neměli problém, takže pokud se jich někdo z klubu ptal, snad řekli, že jsem v pohodě,“ smál se.

Každopádně od obou získal pozitivní ohlasy na fungování Viktorky, ve které má podle smlouvy strávit následující tři roky. A pokud byla řeč o tom, že si bude získávat přízeň, už má vlastně splněno. Při vstupním video rozhovoru totiž často opakoval slovo „jako“, což se okamžitě stalo hitem plzeňských fanoušků na sociálních sítích.

„Viděl jsem to. Byl jsem nervózní a nevnímal jsem, že to pořád říkám. Budu se snažit, aby si mě brzy pamatovali i za něco jiného,“ bral Živulič neplánovanou popularitu s nadhledem.