Svěřenci kouče Škorpila uhráli jediný bod. „Byl to pro nás neúspěšný turnaj,“ ví dobře jednadvacetiletý brankář, který pomohl Zlínu k záchraně v nejvyšší soutěži a v létě bude usilovat o post jedničky ve Spartě.

Před šampionátem jste prohlašoval, že český výběr má na to, aby na ME dosáhl úspěchu a probojoval se na olympijské hry. Proč to nakonec nevyšlo?
Odehráli jsme jen jeden dobrý zápas v úvodu s Anglií. Proti Srbsku jsme měli smůlu, protože jsme inkasovali až v nastaveném čase. To byl asi zlomový okamžik, to utkání jsme mohli vyhrát, kdyby Michal Papadopulos hlavou proměnil svou šanci. Nejhorší bylo naše poslední vystoupení s Italy. Hráli jsme špatně, soupeř byl jasně lepší.

Ve třech duelech jste čtyřikrát inkasoval, dalo se některému gólu zabránit?

Každý míč se dá chytit. (Úsměv.) Se Srbskem mi balon tečoval Hubník, chyběl mi kousek. Druhou trefu Italů jsem měl na ruce, ale nakonec to spadlo do sítě. Ale zachytal jsem si dobře, byla to pro mě obrovská zkušenost. Nastoupili jsme proti hráčům, kteří se prosazují v Premier League nebo Serii A. Měli obrovskou kvalitu, která se s českou ligou nedá vůbec srovnávat.

Pár týdnů před šampionátem jste onemocněl příušnicemi. Byl jste na začátek turnaje stoprocentně připraven?

Myslím, že ano. První týden po nemoci jsem měl sice na tréninku úlevy, ovšem potom to už bylo dobré. Stihl jsem se dostat do optimální formy.

Patříte Spartě, ale není tajemstvím, že se o vás zajímají zahraniční kluby. Je během léta reálný váš přestup?

Stát se může cokoliv, ale v tuto chvíli to neřeším. Něco se sice objevilo, jenže to není žhavé. Zatím jsem nic nedokázal v české lize, až se mi to povede, potom můžu myslet na zahraničí. Počítám s tím, že sezonu strávím ve Spartě. S Poštulkou a Grigarem budeme bojovat o post jedničky.

Kdy se zapojíte do přípravy českého mistra?

Sparta začíná v pondělí, ale volal mi trenér Stejskal a řekl, že mám přijet až o týden později. Tím mě moc potěšil, protože si po náročné sezoně potřebuji odpočinout.

Už víte, kde strávíte dovolenou?

Plánoval jsem, že někam vyrazím, ale nakonec jsem to zrušil. Zůstanu doma v Hulíně a budu hodně času trávit s kamarády. Moc odpočívat nebudu. Zahraji si tenis, zajdu do posilovny, jen od fotbalu si trošku oddechnu.

Téměř celou sezonu jste strávil ve Zlíně. Stihl jste se tam rozloučit?

Stavil jsem se za klukama po posledním ligovém zápase, který jsem kvůli příušnicím nemohl chytat. Možná se za nimi zajedu podívat v pondělí na zahájení přípravy. Ale rozlučkovou oslavu už asi nestihneme.