Poslední důkaz podali žlutomodří v sobotu, když doma i přes slibný začátek podlehli Táborsku 1:2.

FC TESCOMA ZLÍN – FC MAS TÁBORSKO 1:2 (1:1)

„Nezvládli jsme výsledkově zápasy s Mostem a Táborskem, od kterých jsme si mohli odrazit, a teď bude tlak na výsledky ještě větší. Los máme doslova vražedný a bude nás to stát hodně úsilí, abychom vše zvládli,“ předpověděl zlínský trenér Alois Skácel při pohledu na seznam soupeřů ve druhé polovině jara, kdy ševce čekají převážně týmy z nejvyšších pater.

A ty budou mít o motivaci rozhodně postaráno.

Bylo by však nespravedlivé tvrdit, že Zlínští úplně vybouchli. Zejména v prvním poločase se Letnou ozýval zasloužený potlesk doprovázející drtivý nástup domácích.

Již ve třetí minutě hlavičkoval po Švachově centru v gólové pozici Bača jen do gólmana Fryštáka, aby se celá situace opakovala se stejnými protagonisty i o osm minut později. Jen s tím rozdílem, že k Bačovi se míč vrátil zpět a zlínský útočník jej s pomocí tyče uklidil do sítě.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně, podařilo se nám navázat na výkon z předchozího zápasu v Mostě a dostali jsme se i do vedení. Bohužel další gólové příležitosti jsme nevyužili,“ posteskl si Skácel v narážce na neproměněnou tutovku Poznara, jehož střelu vykopávali hostující beci z brankové čáry, či technický pokus Švacha, který Fryšták vytěsnil konečky prstů na roh.

A pak to přišlo. Po půlhodině hry se proměnil v buldoka hostující Rožboud, na hranici šestnáctky vybojoval odražený balon, pronikl do šestnáctky a chytrým obloučkem překonal Kořínka. Jednalo se o vůbec první vážnější akci Táborska.

„Domácí dali do zápasu spoustu síly, spoustu energie a přesně to, co jsme nechtěli, se také stalo, když jsme poměrně rychle inkasovali první gól. Na lavičce jsme nevěděli co s tím, naštěstí nás hodně nakopl vyrovnávací gól ještě do poločasu,“ oddechl si trenér Jihočechů Luboš Zákostelský.

Ševci si ovšem do přestávky mohli vzít vedení zpět, neboť Kubica se po sérii chytrých narážeček probil až do gólové pozice, nicméně míč se od břevna odrazil zpátky do hřiště.

„Soupeř po naší chybě vyrovnal a tím, že jsme neproměnili další příležitosti, jsme sami sebe dostali pod tlak,“ konstatoval zlínský kouč, jemuž zatrnulo ještě více krátce po změně stran, kdy se po standardní situaci prosadil hostující Dobal.

„Soupeři už o nás vědí, že standardní situace umíme zahrávat a mě těší, že jsme to dnes opět potvrdili. V podstatě to je gól zadarmo a v současné době to je naše silná zbraň. Pak už jsme věřili, že minimálně bod uhájíme, protože bylo jasné, že domácí nemohou tempo z prvního poločasu vydržet celý zápas. Navíc se nám povedlo uhlídat jejich vysoké hlavičkám a vysunutým presnikem jsme narušovali jejich kombinaci,“ pochvaloval si Zákostelský.

To jeho protějšek už sledoval jen marné dobývání táborské brány. Ševci na výkon z první půle nenavázali, přízemní kombinace se jim nedařila a ve vzduchu kralovali hosté. Jedinou gólovou šanci tak měl Polách, jehož přímý kop těsně za šestnáctkou zlikvidoval Fryšták.

„Hosté nemuseli vynaložit ani velké kombinační úsilí na to, aby utkání dovedli do zdárného konce. Přes veškerou snahu jsme se dostávali do čím dál větší křeče, chyběla nám kvalita a proti dobře bránícímu soupeři jsme se neprosadili. Do potíží jsme ale dostali sami tím, že jsme neproměnili šance v první polovině zápasu,“ zopakoval zlínský kouč.

V pátek zajíždějí ševci na hřiště favorizované Vysočiny.

Branky: 11. Bača – 32. Rožboud, 50. Dobal. Rozhodčí: Kocourek – Zlánal, Pilný. ŽK: Malý, Kubica – Dobal, Sladký. Diváci: 1098.

Zlín: Kořínek – Jugas, Malý, Kubica, Pazdera – Dobeš R. (86. Bublák), Polách, Salachna (72. Zlatkovič) – Poznar, Bača, Švach. Trenér: Alois Skácel.

Táborsko: Fryšták – Rožboud, Nesvadba, Zbrožek, Kotrba – Kočí (90. Kalášek), Kostečka (74. Pecka), Dobal, Sladký, Jasanský – Přeučil. Trenér: Luboš Zákostelský.