FK MOHELNICE – FC FASTAV ZLÍN 0:5 (0:3)

Od ševců se sice na půdě divizního celku nic jiného než postup ani nečekalo, nicméně na Letné si všichni před zápasem uvědomovali, jak moc bývají tyto prognózy zrádné. „Hráče jsme před zápasem upozorňovali, aby nic nepodcenili, protože výpadky v Brumově či ve Vyškově jsou stále poměrně čerstvé," připomněl zlínský trenér Marek Kalivoda.

Na Hané se však nic takového neopakovalo. „Kluci přistoupili k utkání velmi zodpovědně, nic nepodcenili a po první vstřelené brance získali potřebný klid i v koncovce," připomněl Kalivoda, že vedoucí trefě Malého předcházely velké šance Malcharka a Bartolomeua.

Pak už se rozjel očekávaný brankostroj a po zásazích hostujících Hájka a Hrušky bylo již do přestávky o vítězi rozhodnuto. Domácí svěřenci exzlínského fotbalisty Romana Sedláčka se spoléhali při své výšce hlavně na standardní situace, na to si však ševci dali dobrý pozor. „Poradili jsme si s tím na jedničku," chválil Kalivoda.

A když krátce po změně stran vstřelil čtvrtý gól Malcharek, řešila se jen otázka skóre. Konečnou podobu mu dal v závěru zlínský Holík. „Jsem rád, že se nám podařilo takovým způsobem zvládnout nástrahy prvního kola, které většinou bývá hodně nervózní. Dnes jsme ale zápas po celou dobu kontrolovali a podařilo se nám navázat na vydařenou letní přípravu. Předvedený výkon je příslibem do mistrovské sezony," nechal se slyšet zlínský kouč.

Branky: 18. Malý, 22. Hájek, 42. Hruška, 48. Malcharek, 82. Holík. Rozhodčí: Proske – Marek, Vostřejž. Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hájek, Hubáček – Železník, Polách, Elšík, Holík, Hruška (Višněvský) – Malcharek. Trenér: Marek Kalivoda.