„Jsme motivovaní historickým úspěchem Chemcomexu, který v Lloretu podruhé dosáhl na trofej. Do Španělska se dostal tak trošku i díky nám, když jsme ho vyřadili v minulém roce již v semifinále ligy,“ směje se hrající kouč Zlína Zdeněk Julina.

Do dějiště finálových bojů se výprava SMR Plus dostávala na etapy, když na dlouhou cestu vyrazili třemi automobily.

„Kostra týmu je složena z kluků, kteří minulý rok vykopali titul,“ potvrdil šéf lavičky.

Kromě tradičních opor Soukeníka, Halody, Holíka, Chvíly, Zapletala, Helešice, Valkoviče, penaltového „mága“ Kleina a nakonec i Světlíka využije Zlín i dvě posily.

„Ondřeje Pulkerta jsme ve Zlíně naučili sálovku a ten pak slavil hned tři tituly s Chemcomexem. Martina Vančuru jsme na pohár „draftovali“ z Moravské Třebové,“ upřesnil Julina.

Třeba v dějišti jsou Zlíňané už od neděle, šunky na pláži si rozhodně neváleli.

„Aklimatizaci jsme zahájili hodně zostra, po příjezdu jsme si dali pět kilometrů běhu po pláži, o den později jsme již pilovali formu s druhým českým zástupcem Poličkou přímo v hale.“

Úvodní zápas skupiny Ligy mistrů čeká Zlínské v úterý proti týmu z Izraele Ohalo futsal Tel-Aviv, ve středu poté mistr Itálie 2016 Ticiana Novara.

„Věřím, že si postup ze skupiny vybojujeme. Kluky jsem se snažil motivovat v případě úspěchu uspořádáním velké garden party, která se může protáhnout i na dva dny v závislosti na velikosti úspěchu,“ směje se Zdeněk Julina.