V generálce na jarní premiéru ve FNL s Mostem toho zlínští fotbalisté v prvním poločase moc nepředvedli. Branku soupeře z MSFL přímou střelou neohrozili. K zakončení se dostal především Poznar, ale dvakrát mířil vedle. Domácí gólman Dostál se zapotil při pohotové střele Stehlíka, ale na střelu Štěpánka ve 25. minutě byl krátký. Brance hostů předcházelo zaváhání stopera Hubáčka, který nepřesně zasáhl míč.

„Útok měl malý pohyb. Změnilo se to až ve druhém poločase, kdy už můžeme být s hrou útočníků částečně spokojeni. Špatně jsme hráli především ve středu zálohy. Holíkovi s Elšíkem chyběl nápad. Nedostali se do hry, aby byli schopni nabídnout zajímavou přihrávku na útočníky," všiml si zlínský trenér Martin Pulpit.

Po přestávce hru už režíroval Zlín, který většinu času strávil na polovině HFK Olomouc. Dvakrát se do gólové pozice dostal Jordan. Jednou mu střelu zlikvidoval brankář a podruhé přestřelil branku. Vyrovnání přinesla až branka Železníka z penalty, který byl na hřišti necelou minutu. Sedm minut před koncem se gólově prosadil i Jordan, ale hosté srovnali Lukáškem, který byl v souboji s brankářem Dostálem důraznější.

„Na našich hráčích bylo znát moc snahy, moc chtění, ale málo fotbalovosti a myšlení. Pokud chce být mužstvo v boji o záchranu ve FNL úspěšné, nemůže dostat dvě branky po individuálních chybách. Především s defenzivou jsem hrubě nespokojen," zdůraznil zlínský kouč.

V sobotu od 18 hodin nastoupí Zlín v prvním jarním utkání FNL na domácím hřišti proti Mostu.

„Nebudeme lítat ode zdi ke zdi. Uděláme možná jednu, dvě změny, ale jinak vyběhnou proti Mostu stejní hráči jako v zápase s HFK Olomouc," dodal Pulpit.

FASTAV ZLÍN – HFK OLOMOUC 2:2 (0:1)

Branky: 72. Železník (pen.), 83. Jordan – 25. Štěpánek, 86. Lukášek.

Zlín: Dostál – Pazdera, Hubáček, Malý (46. Kubica, 81. Kroča), Hájek – Bartolomeu (72. Železník), Holík (89. Jasenský), Elšík (62. Salachna), Benčík – Jordan, Poznar. Trenér: Martin Pulpit.