Dlouhodobější zranění jste měl již svého času ve Vítkovicích a předloni také ve Zlíně. V čem to bylo tentokrát jiné?

Především v tom, že tehdy jsem věděl, že po šesti týdnech sundám sádru, proběhne nějaká rekonvalescence a vše bude v pořádku. Teď to bylo mnohem nevyzpytatelnější. Neznal jsem přesný původ zranění a různými cviky jsem se snažil, aby bolest odezněla.

Trápila vás nejistota?

Především jsem nevěděl, jak dlouho se to se mnou potáhne. První jsem věřil, že své problémy vyřeším absolutním klidem, jenomže když jsem začal znovu trénovat a potíže se vracely, musel jsem podstoupit operaci.

Utvrdil vás v tom třetiligový zápas s Frýdkem-Místkem, do něhož jste ještě v říjnu naskočil?

Ano. Po dvaceti minutách jsem věděl, že je zle. Původně jsem měl jet s áčkem i k utkání na Žižkově, ale trenérovi jsem řekl, že nejsem zcela fit a nechci zabírat místo někomu zdravému.

Co teď?

Osobně jsem čekal, že rekonvalescence bude o něco rychlejší. Vyskytly se ovšem nějaké problémy, proto v tuto chvíli nechci nic zakřiknout. Z mojí strany je tam velká pokora, kterou bych si chtěl přenést do nového roku. Všichni mi přáli, abych byl hlavně zdravý a já budu jenom rád, pokud tomu tak opravdu bude.

Takže jste sám v očekávání, jak bude tělo na zátěž reagovat?

Uvidíme. Už v předchozích týdnech noha po nějaké těžší zátěži začala pobolívat, nicméně prý jde o běžný pooperační stav. Dělal jse vše pro to, abych na začátek přípravy nachystaný, ale sám nevím, jak se vše vyvine. S míčem jsem zatím moc netrénoval a zkraje to bude asi trápení.

Na zimní dřinu jste se tedy těšil?

Kluci sice říkají, že zimní příprava je strašně dlouhá, ale pro mě to bude akorát, abych se pořádně vykurýroval.

Už tento týden vás čekají hned tři prvoligoví protivníci. Hodně těžká prověrka, souhlasíte?

Naše skupina v Tipsport lize je velmi atraktivní a zápasy by mohly mít náboj. Na druhou stranu jde pouze o přípravu, i soupeři budou zkoušet nové hráče, proto bych to nijak nepřeceňoval.

Vy se však asi budete chtít ukázat, že?

Nikdo nechce prohrát, to je jasné. Mám však postupné cíle a počítám i s tím, že zprvu se budu po hřišti spíš motat, než se do toho dostanu. Ale pak to snad přijde.