„Jsme čistí v hlavách. Nemotají se nám, víme, do čeho jdeme. Uznáváme soupeře, ale věříme ve vlastní síly a v to, že se zase dokážeme vydat na maximum. To je to, co nás může dovést k úspěchu. Chceme znovu vyhrát," prohlásil bez váhání trenér Fastavu Bohumil Páník.

SOKOLOV – FASTAV ZLÍN

Dnes v 10.15 hodin

Hlavní rozhodčí: Adámková

Zápas na podzim: 0:3

Jako v tom nejrůžovějším snu si musejí připadat fanoušci ševců. Jejich favoriti vyhráli první tři jarní utkání druhé ligy při impozantním skóre 12:1, posunuli se v tabulce ze sedmého místa na čtvrté a od postupu do Synot ligy je dělí už jen pouhopouhý jeden bod! A důvěra příznivců v síly žlutomodrých roste. Už 71 % hlasujících v anketě na klubovém webu věří, že Zlín skončí do druhého místa a vrátí se mezi českou smetánku. S úchvatnou bilancí se přitom stupňuje i respekt soupeřů.

„Opravdu se jim podařil dobrý vstup do jarní části. Jedná se o nebezpečného soupeře, který střílí hodně branek," uvedl na sokolovském webu kouč Daniel Šmejkal.

Lze tedy i předpokládat, že už dnešní protivník ševců si na rozjetou mašinu dá obrovský pozor a bude jí chtít utkání znepříjemnit. Z toho si ale lodivod Zlína, který má bezpochyby značný podíl na jízdě svého mužstva, hlavu nedělá.

„Toho bych se nebál. Věřím, že jako tým dokážeme využít mezer, které se objeví. Když se nám budou někde víc věnovat, logicky pak budou někde víc chybět," vysvětlil 58letý stratég.

Ten duelu nepřikládá zvlášť mimořádný význam. Moc dobře ví, že se svěřenci musí zvládnout každou bitvu, aby celé Baťovo město bylo na nohou. „Před jarem nás čekalo čtrnáct důležitých utkání, teď jich zbývá jedenáct a všechna budou těžká. Zápas v Sokolově bereme jako jeden z těch jedenácti významných. Nehledíme na soupeře, přičemž nikoho nepodceňujeme ani nepřeceňujeme," poznamenal trenér a sportovní manažer v jedné osobě.

Západočeši jsou aktuálně šestí, dva body za Fastavem. V odvetách padli v Olomouci 0:7, na Žižkově 2:4, tři body brali jen za výhru 3:0 doma s Kolínem. O jejich kvalitách ale nemůže být pochyb.

„Neúspěchy Sokolova venku jsou zapomenuty. Čeká nás fyzicky zdatný, silný soupeř, který se nevzdává, což ukázal na Žižkově. Pracují týmově, nikoliv individuálně," přiblížil Páník.

Na druhé straně republiky se vládce zlínské lavičky v duelu dvou ambiciózních celků bude muset obejít znovu bez levého beka Ladislava Benčíka, jenž má zlomenou nártní kůstku. Problém se mu ale už posledně s Varnsdorfem podařilo vyřešit nasazením záložníka Roberta Matějova na nezvyklý post.

„Mrzelo mě, když nebyl v základu, protože jeho přístup je výborný. Když se naskytla příležitost jej tam dát, nepochyboval jsem. Pozici přijal po našem rozhovoru. Je to skvělý fotbalista, dynamický, hraje chytře, levou i pravou nohou, míč dá, kam chce. Je to zlínský Limberský," vysekl kompliment 26letému pracantovi zkušený kouč.

Jinak je jeho harmonicky fungující celek zdravotně v pořádku. „Od fyzioterapeutky Kateřiny David, která mi zasílá zprávy o stavu hráčů, jsem ve čtvrtek dostal krásný e-mail, že jsou všichni zdraví. Je to snad poprvé od chvíle, co jsem v létě přišel do klubu. Je to povzbuzující, dodává nám to sílu," líčil spokojeně Páník.

Tomu dělá radost nadále také morálka hráčů. „Nemuseli jsme nikoho vyhazovat z tréninku, což se někdy stává v tak úspěšném období. Kluci chtějí pořád pracovat," upřesnil.