Jako nůž máslem prošli nadstavbovou částí obhájci dvou titulů v řadě z Napajedel. Hráči SKA si totiž v premiérové části soutěže o umístění vedli nadmíru dobře, když neztratili ani bod a se skóre 38:5 si v klidu zajistili účast v pátečním superfinále.

,,Sezónu celkově hodnotíme již teď jako velmi úspěšnou. Superfinále je vlastně taková třešnička na dortu, kterou jak věřím si oba týmy naplno užijí," vyhlíží finálový zápas kapitán úřadujícího mistra David Černocký.

,,Určitě to bude parádní hokej a vím jistě, že Březnici rozhodně nedáme nic zadarmo. Každopádně se na zápas všichni moc těšíme," dodal kapitán napajedelských SKA.

O soupeři pro úřadujícího mistra rozhodlo až lepší skóre ze vzájemných zápasů mezi Vizovicemi a vítězem základní části z Březnice, které bylo lepší ve prospěch druhého jmenovaného. Po tříleté pauze tak Březnice může opět pomýšlet na zisk titulu.

,,Asi každý zápas nadstavbové části byl pro nás těžký. Po prvním prohraném duelu s Vizovicemi jsme se naštěstí na odvetu dobře připravili a i v dalších zápasech příliš neztratili. O našem postupu do superfinále totiž nakonec rozhodly až body ze vzájemných zápasů s Vizovicemi," oddechl si po závěrečném zápase nadstavby nejproduktivnější hráč Březnice Lubomír Kubiš.

Březnice je tak velmi blízko historicky druhému titulu v soutěži. Stojí před ní ovšem nelehký soupeř, který soutěži kraloval v posledních dvou sezónách.

,,Snad se nám podaří právě díky pro nás ne zrovna hladkému průběhu nadstavbové části v rozhodujícím zápase uspět. Na titul už totiž čekáme tři roky a kluci si ho jistě za parádně odehranou sezónu zaslouží. Rozhodující budou nejspíše přesilovky, které soupeři jdou skvěle. Musíme se tedy vyvarovat zbytečných vyloučení a naopak naše případné přesilovky využívat," má jasno v taktických plánech snajpr Březnice, který je ale zvědavý i na případnou diváckou kulisu.

,,Soutěž, kterou jezdíme hrát do Kroměříže navštěvuje v rozhodujících zápasech přibližně pětistovka diváků. Uvidíme, zda nás kromě rodinných příslušníků a kamarádů přijde podpořit i ve Zlíně ještě někdo další. Každopádně pro vítězství uděláme opravdu maximum," slibuje sympatický útočník Březnice, který doufá v případě úspěchu i v nějakou speciální prémii od vedoucího týmu Martina Chalupy.

Součástí finálového večera bude ale ještě zápas o třetí místo, který bude předcházet samotnému Superfinále. O poslední místo na stupních si to rozdají Vizovice s otrokovickým BUMem.

,,Ten, kdo chce vidět vrcholný hokej v podání amatérských hokejistů, by neměl v pátek v podvečer v hledišti zlínské PSG arény chybět," láká případné fanoušky na vrchol sezóny jeden s organizátorů soutěže a zároveň kapitán otrokovického BUMu Jakub Štětkář. Zápas mezi Otrokovicemi a Vizovicemi je na programu od 17.30 hodin a hraje se dle standardních pravidel ZAMHL.

,,Finálový zápas mezi Březnicí a napajedelskými SKA hraný na 3x15 minut čistého času je na programu od 19.15 hodin. V případě nerozhodného stavu o vítězi rozhodnou samostatné nájezdy po skončení utkání," objasnil formát finálového večera Štětkář.

JIŘÍ HEJTMÁNEK