„Loni jsme za získanou částku koupili stroje a vybavení do posilovny. Finanční bonus by byl příjemný," pousmál se hlavní kouč Rostislav Vlach, jenž bude se svým týmem pohár obhajovat.

Berani však k východním sousedům jedou především testovat a zkoušet. Hráči na hraně sestavy pak přesvědčovat trenéra Vlacha o svých kvalitách. „Každý zápas chceme vyhrát, ale není to tak, že bychom chtěli být za každou cenu první. Je to především příprava na sezonu," hlásí zlínský kouč.

„Nyní větší šanci dostanou mladí kluci, které chceme vidět. Bude to pro ně dost fyzicky náročné," tuší trenér, jenž také prostřídá všechny tři své gólmany Sedláčka, Horčičku i Kašíka.

Včera se prohánělo na ledě pět kompletních pětek. Vlach například rozdělil i první obrannou dvojici Hamrlík – Linhart, kde ke zkušenému bekovi zařadil talentovaného Řezníčka. „Zkoušíme to. Ještě uvidíme, jak to bude fungovat," předeslal, že změny rozhodně nejsou definitivní.

Na ledě se proháněli i dosud zranění útočníci Filip Čech (pásový opar) a Antonín Honejsek (angína). „Filip trénuje první týden, ještě s ním ale budu mluvit, zda se bude na zápas cítit, nebo nastoupí až příští týden. Tonda je už v dobré kondici. Jinak jsou všichni zdraví," libuje si Vlach, který stále bez úspěchu jedná se zkušeným zadákem.

„Bral bych ho, ale nejsou na něj finance," zalitoval Rostislav Vlach, jenž povolil s týmem trénovat i bývalému zlínskému útočníkovi Stanislavu Balánovi, který po operaci kolene nemá nikde podepsanou smlouvu.