Třinci tak k vyrovnání série hrané na čtyři vítězství stačila první třetina, respektive šest a půl minuty, kdy čtyřmi trefami knokautovali zaskočené berany. Následující dva duely se hrají o víkendu na ledě Ocelářů.

PSG ZLÍN – OCELÁŘI TŘINEC 2:6 (0:4, 1:1, 1:1)

Stav série: 1:1

Bohužel sliby třineckých hokejistů po úterní porážce byly naplněny. Zlín nestačil na výborně bruslícího a nejen ve středním pásmu napadajícího soupeře. A protože v úvodu nevyužil dvě přesilovky, pak již pouze smutně sledoval střelecký koncert Ocelářů v úvodní třetině.

„Od prvního střídání jsme si šli tvrdě za svým, první pětka Radka Bonka zavelela k útoku a další se přidali. Z naší strany to byla fantastická první třetina, která rozhodla o celém zápase," označil kouč hostí Josef Turek. „Během disciplinárního trestu jsem v úterý obkoukal, jak Zlín hraje. Motivaci vyhrát jsme měli všichni velkou, ale s mým návratem do sestavy to nebylo," konstatovala včerejší nejvýraznější posila Třince Jiří Polanský. „Největší rozdíl byl v bruslení, dohrávání hráčů. Navíc první dva góly nás uklidnily a duel jsme pak zvládli, jak jsme chtěli," radoval se kanonýr Ocelářů.

Naopak rozladěn byl z nástupu kouč Zlína Rostislav Vlach, který si jen stěží vysvětloval úvodní výpadek svého týmu. „Kluci nebyli připraveni, navíc soupeř měl štěstí, neboť do čeho plácl, z toho byl gól," mávl rukou kouč.

Smolařem prvního nevydařeného dějství byl zlínský obránce Petr Zámorský, který se podepsal na třech rychlých gólech soupeře, přičemž k druhému v pořadí sám přispěl nechtěnou tečí. „Při přečíslení se toho moc dělat nedalo, pouze jsem se snažil vypíchnout puk směřující podél brankoviště. Vše ale bylo pouze vyústěním stavu, kdy soupeř lépe bruslil, byl daleko lepší. Prostě jsme nestíhali," přiznal reprezentační bek.

Domácí utkání ale nezabalili, ve druhé třetině přidali a vytvořili si šance, ale gólman Hamerlík byl dlouho na místě. Naopak ve 28. minutě v přesilovce šikovnou tečí skóroval Varaďa. To již nevydržel brankář Sedláček a přepustil své místo svému náhradníkovi Štůralovi. Zlínští těžce nesli nečekaný průběh, což dokreslila 33. minuta, kdy po faulu frustrovaný kapitán Zlína Čajánek dostal osobní trest a navíc při neplánované cestě do kabiny o zeď zlostí zlomil hůl.

Třebaže se Beranům podařilo snížit na 2:5, zkušený soupeř si již výhru pohlídal. Velkou radost neměl ani mladý domácí útočník Tomáš Fořt, který ve středu zaznamenal svou první extraligovou trefu. „Jeden zápas sérii nevyhrává. V závěru jsme si již připravovali soupeře pro další utkání. Všichni víme, že určitě můžeme hrát o sto procent lépe. Do Třince rozhodně jedeme vyhrát," burcuje 20letý Fořt.

Berany včerejší porážka bolí o to více, že domácí tým přišel o útočníka Honejska, který ve druhé třetině po předchozím faulu a následném uklouznutí narazil do připraveného Hrabala tak nešťastně, že musel předčasně do kabiny. Byl nejen otřesen, ale hlavně si vykloubil již v minulosti poraněné rameno. „Zatím není nic podloženo, uvidíme za dva dny. Nebudu zranění komentovat, nejel ani do nemocnice. Možná se vyléčí a bude hrát už o víkendu," věří v dobrý konec Vlach, který ze včerejší porážky tragédii rozhodně nedělá. „Byl to nepovedený zápas se vším všudy. Ale těžkou hlavu si z něj neděláme. Série bude dlouhá a my se na ni připravíme. Doufám, že se v Třinci opět vrátíme do hry," dodal.

Branky a nahrávky: 39. Köhler (Hamrlík, Balaštík), 42. Fořt (Okál) – 11. M. Růžička (Zíb, Hrabal), 15. D. Květoň (Rákos), 17. Klimenta (Adamský, Polanský), 17. Bonk (M. Růžička, Zíb), 28. Varaďa (Hrabal, Bonk), 48. Polanský (Klimenta, Adamský). Rozhodčí: Hodek, R. Polák – D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 12:10, navíc Čajánek – Adamský oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6104.

Zlín: J. Sedláček (28. Štůrala) – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák, od 32. navíc Matějíček, Kotvan – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, Veselý – Okál, Holík, F. Čech – Ondráček, Melenovský, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík. Třinec: Hamerlík – Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek, Klouček – M. Růžička, Bonk, Varaďa – Klimenta, Polanský, Adamský – D. Květoň, Peterek, Rákos – Rufer, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.