„Tonda s Bukem už hrával dřív. Když přišel Rihards, zařadili jsme jej k nim. Nabízelo se to. Bylo vidět, že se někdy až moc hledali, ale jinak o sobě vědí. Musí jít víc do zakončení. Mohlo by to fungovat. Rihards byl na ledě teprve po sedmé, ještě se zvedne,“ myslí si asistent trenéra Svobody Martin Hamrlík.

Berani už prohrávali 0:2 po brankách Rolínka a Treilleho, ale Popelka se Sedláčkem během 21 vteřin druhé třetiny vyrovnali. Pardubický Boyko sice hosty poslal ve 27. minutě opět do vedení, na něj ale reagoval vyrovnávací trefou o sedm minut později Okál. Jenže zvrat nenastal.

Poté už dávaly góly pouze Pardubice, které Quennevillem a Duškem rozhodly. Zpestření zápasu přinesla i pěstní šarvátka. V závěru druhé třetiny lotyšský bek ve zlínských službách Freibergs si vyměnil ručně názory s Treillem.

„Naposledy jsme hráli s prvoligovými týmy, takže to byl pro nás skok. První třetina tomu taky odpovídala. Pardubice hrály fantasticky přesilovky. Jsem rád, že jsme to viděli a že se z toho můžeme poučit a napravit to. Měli jsme tam ale i dobré věci, akorát nám chybí klid v zakončení. Byl to dobrý test. Měli jsme tam dobré, i špatně momenty. Musíme zlepšit především defenzivu,“ ví Hamrlík.

AUKRO BERANI ZLÍN - DYNAMO PARDUBICE 3:5 (0:1, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Popelka (Žižka, Veselý), 25. Sedláček (Valenta, Horák), 34. Okál (Sedláček, Ondráček) – 8. Rolinek (Dušek, Trončinský), 24. Treille (Vondráček), 27. Boyko (Beren, Starý), Quenneville, 44. (Trončínský, Sýkora), 54. Dušek (Rolinek).

Aukro Berani Zlín: Šimboch – Řezníček, Nosek, Freibergs, Žižka, Valenta, Matějíček – Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts – Kubiš, Popelka, Veselý – Okál, Sedláček, Ondráček – Gago, Fořt, Fryšara.

Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Trončinský, Holland, Ščotka, Čáslava, Grebenyuk, Havlík – Vondráček, Treille, Perret, Rolínek, Dušek, P. Sýkora, J. Sýkora, Poulíček, Quenneville, Starý, Boyko, Beren.

Test před Barum Rally ve Vizovicích
Na Vizovicku burácely motory vozů připravujících se na Barum Rally
Čerpací stanice v Napajedlích, kde vyhrožoval muž s mačetou v ruce
Opilý, polonahý výtržník vyhrožoval mačetou na benzínce v Napajedlech