S bágly se pak hned přesunuli na vlakové nástupiště a za dvacet minut nabrali směr Praha – Stockholm, kde dnes od 20 hodin odehrají pátý zápas základní skupiny Ligy mistrů proti místnímu Djurgaardenu.

Pochmurnou náladu ještě dokresloval drobný déšť. „Doufám, že takhle nebudu muset vstávat častěji," poznamenal zlínský útočník Jiří Ondráček, se dvěma góly nejlepší střelec aktuálně posledního týmu extraligy.

„Usnul jsem docela brzo, takže mi to nedělá problém," mávl rukou brankář Libor Kašík, poté co si byl v nádražním bufetu koupit občerstvení.

To vše po nedělní čtvrté porážce 2:3 v řadě ve Vítkovicích, odkud se ševci vrátili v deset večer. „Po zápase je ve vás adrenalin a hůř se spí. Trochu problém to je, že jsme dojeli pozdě a museli brzy vstávat. Ale teď se snad po cestě do Prahy nebo v letadle vyspíme," plánoval Ondráček, který se ve vlaku usadil vedle obvyklých parťáků Romana Vlacha a Pavla Kubiše.

Ševci měli sraz časně ráno na Zimním stadionu Luďka Čajky, aby 5:20 vyrazili autobusem do deset kilometrů vzdálených Otrokovic.

„Takhle brzy jsem už dlouho nevstával. Možná naposledy někdy na střední škole," zavzpomínal útočník Jaroslav Balaštík krátce předtím, než nasedl do moderního vlaku směr Praha. „Jel tím už někdo? Bude tam voda," ptal se některý z hráčů.

Nemusel mít obavy. Byť je to delší dobu, i hokejisté se dopravovali po kolejích. „Jezdil jsem každý den do Olomouce. Také jsem na to zvyklý. Žádný problém," bral Kašík netradiční cestování s nadhledem.

„Vlakem jsem jel naposledy na střední škole, když jsem dojížděl z Hradiště do Zlína. A jezdil jsem právě přes Otrokovice. Zdejší nádraží znám moc dobře," rozhlédl se kolem Balaštík.

Ne, tohle opravdu nebylo za trest. Vedení klubu zvolilo nejefektivnější, nejrychlejší a cenově dostupnou variantu, aby se tým dostal do Prahy a letiště Václava Havla. Odtud v pravé poledne odletí z Ruzyně linkou ČSA letu číslo OK 490 do Stockholmu.

Na palubě ale chyběli Petr Čajánek, Petr Leška, Ondřej Veselý (léčí drobné zdravotní problémy), Radim Tesařík (nezapsán na soupisce) a na poslední chvíli s mužstvem nejel ani obránce Oldřich Horák (zánět zubů). Naopak na sever Evropy odcestovali třeba Patrik Urbanec, Patrik Popelka, nebo Lubomír Kovařík. „Nedaří se nám v lize, takže jsem sám zvědavý, jak to bude vypadat," pokrčil rameny Kašík.

„Je to jiná soutěž. Věříme, že nám změna ovzduší pomůže. Trochu si odfrkneme a projeví se to na naší hře," snaží se hledat pozitiva kouč Zlína Rostislav Vlach, jehož tým se ubytuje v Quality Hotel Globe a již v podvečer absolvuje v menší hale Hovet od 17.30 trénink. Domů se 26členná výprava vrátí ve středu kolem 21 hodiny. Program má více než náročný. V pátek se totiž bude Vlachova družina pokoušet v 6. kole extraligy o první body proti Pardubicím.

Mistři do toho!