„V dětství jsme byli kamarádi. Ale je to už deset let. Od té doby jsme se vídali jednou dvakrát v roce v zápasech. Takový je život. Pozdravíme se na ledě, nic víc. V kontaktu nejsme," tvrdí Köhler.

Podle něj nebude ani prostor na kus řeči. „Potkáme se pět vteřin na buly a po zápase si podáme ruce. Nebude ani příliš času se někde potkat," tuší Köhler.

I přes přerušení styků ví, co od Pohla má čekat. „Péťa byl vždycky dobrý bruslař a koncový hráč. Dával vždycky hodně gólů. Je to šikovný hokejista. Těží především ze své rychlosti," upozorňuje zlínský forvard na jednu z nových hrozeb Medvědů, která přišla po uplynulé sezoně z Karlových Varů.

Také poslední kontakt Köhlera s německým hokejem se pojí ještě k vítkovickému angažmá. „Tehdy jsme byli ve Švýcarsku na turnaji. Myslím, že jsme tenkrát hráli s Norimberkem. Čeká nás kvalitní soupeř. Bude to rozhodně dobrá příprava. Budeme chtít doladit formu na extraligu," upozorňuje levé křídlo úderné Leškovy formace.

Ani desetihodinová štreka autobusem mu vrásky na čele nedělá. „Kluci říkali, že pojedeme osm nebo devět hodin. Ale to je víceméně jedno. Jedeme autobusem a tím to hasne. Mně to zase velké problémy nedělá. Lehnu si na zem na karimatku a prospím klidně celou noc," prozradil Köhler.