Při odjezdu ke zlínské střídačce se ještě na svého někdejšího parťáka z Dukly Jihlava brankáře Řehoře ohlédl a poškádlil ho oslavným gestem. Nový žolík kouče Vlacha na samostatné nájezdy proměnil i svůj druhý pokus ve žlutomodrém dresu, když podobným způsobem překonal doma litvínovského Januse. Byl to on, kdo společně s gólmanem Kašíkem rozsekl dnešní bezgólovou bitvu v Mladé Boleslavi.

„Nakonec ta remíza byla asi spravedlivá, my jsme měli nakonec více štěstí v dovednostní soutěži. Za dva body z Boleslavi jsme ale samozřejmě rádi," oddechl si asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Už v prvním nájezdu se parádně uvedla nová zlínská posila Adam Havlík, která na mladoboleslavského brankáře také vytáhla krásný bekhendový blafák. Neméně šikovně si počínal i domácí Jarůšek, který na Kašíka vytasil pro změnu fintu do forhendu. Naopak Hykovi se jeho pokus vůbec nepovedl, zařízení netrefil ani Filip Čech svou osvědčenou střelou. A pak už přišla labutí píseň v provedení Čachotského…

Přitom do té doby oba týmy žádnou přehlídku hokejové krásy a elegance divákům nenabídly. A nepadaly ani góly. „Bylo to nervózní, více bojovné než pohledné. Takový klasický zápas po reprezentační přestávce," uznal Jurík.

Byl to takový jalový hokej, typický spíše pro zápasy srpnové přípravy. Navíc soupeř ani moc hrát ofenzivně nechtěl, hrál velmi dobře v obraně a čekal na naše chyby," souhlasil i Jelínek se zlínským trenérem.

Jenže atraktivita nyní v případě ševců musí jít stranou. Na dnešním účelném a zodpovědném výkonu mohou žlutomodří postavit základy svého vzestupu.

Byť by se našly i mouchy. Ani tentokrát se totiž Zlín nevyhnul přehmatům v obraně, jenže gólman Kašík byl pro domácí neřešitelným rébusem. Ševci zase naráželi na pozorného Milana Řehoře, který v brance Středočechů nahradil kvůli virovému onemocnění jedničku Ritticha. „Jeho absence ale nakonec znát nebyla – gól jsme nedostali a on by taky žádný asi nevstřelil," podotkl Jelínek.

Zatímco v první části byl téměř bez práce, od druhé třetiny ševci byli o poznání aktivnější. Čachotský se vydal na slalom, do střelecké pozice se tlačili Kubiš, Ondráček, Havlík nebo Čech. Na druhé straně to zkoušeli zase Trončinský, Jarůšek, Stříteský nebo Žejdl, ale Kašík byl jako magnet na puky. „Bohužel nebyli schopni dát gól, a tak nezbývá než pogratulovat soupeři, že nám uloupil dva body," litoval ztráty Jelínek.

A Zlín třeba mohl odvézt i všechny tři, když dvě minuty před koncem Kubiš zachytil vyhození soupeře, okamžitě našel před brankou Holíka, který měl na hokejce tři body. Proti ale stálo rameno Řehoře.

Nakonec to byl až blafák Čachotského, který Boleslavi připravil teprve druhou domácí porážku a ševcům trefil jubilejní desátý bod z ledu soupeřů. I přes výhru ale ševci zůstávají stále poslední.

Už v pátek od 17.30 hodin se budou pokoušet odlepit ode dna tabulky v zápase proti Chomutovu.

BK Mladá Boleslav – PSG Zlín 0:1 po samostatných nájezdech

Branka: rozhodující nájezd Čachotský. Rozhodčí: Hribik, Hrubý – Zavřel, Kajínek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 3748.

Mladá Boleslav: Řehoř – Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Robar – L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek – Pacovský, Urban, M. Látal – Klimenta, Žejdl, Hyka – Bárta, R. Hruška, P. Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

PSG Zlín: Kašík – Urbanec, Marušák, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák – Kubiš, P. Holík, Říčka – Havlík, Roman Vlach, Veselý – Čachotský, Cibák, T. Sýkora – Ondráček, Maruna, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.