„Čekání na první gól, navíc v první lize, je nejhorší. Jsem rád, že mi to tam spadlo tak brzo," oddechl si včera v rozhovoru pro Deník 22letý Zámorský.

Zlínský odchovanec si v čase 22:48 sjel v přesilovce od modré čáry až k brankovišti a do poloprázdné branky dorazil odražený puk a vyrovnal na průběžných 2:2.

„Byl to jeden ze signálů, že si sjedu dolů. Bylo tam místo, tak jsem tam šel. Se štěstím puk ke mně kluci dostali a já jsem to tam jen dorazil," popsal gólovou situaci Zámorský.

A spoluhráči už mu naznačili, že své premiéry mu řádně spočítají. „Teď po gólu mi ještě nic neříkali. Zato mi ale připomněli, že dlužím něco za první zápas. K prvnímu gólu mi spíš gratulovali. Ale nějaký sazebník tam bude," tuší Zámorský.

Reprezentační bek nastupuje v první formaci a tím dostává na ledě spoustu prostoru. V posledním zápase na ledě strávil více než 25 minut. V průměru je tak už nejvytěžovanějším hráčem týmu.

„To je pro mě novinka. Překvapuje mě to. Ale jsem za to rád. I kvůli tomu jsem do Espoo šel. Měl jsem tady slíbený prostor a teď je na mně, abych podával výkony, abych si ice time udržel," ví Zámorský.

Po necelých čtrnácti dnech, kdy se Zámorský vrátil z kempu New York Rangers, už dostal i svůj byt. „A taky jsem už pár věcí pokoupil. Všechno už je, jak má být," libuje si Zámorský.

VIDEO ZÁMORSKÉHO GÓLU NAJDETE ZDE