„Byl to největší tlak, co jsme zažili. Mužstvo prokázalo morální sílu a vůli po vítězství. Když jsme byli dole, stálo nás to spoustu nervů a sil. Jsme rádi, že to tak dopadlo," oddechl si hlavní kouč Rostislav Vlach, jehož tým před dnešní bitvou s Hradcem Králové (17.20 hodin) ztrácí na šestou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off pět bodů.

„Samozřejmě chceme bojovat o šestku, ale je to složité. Čekají nás těžcí soupeři. Každý bude drápat a hrát na plný plyn. Všechno by muselo zapadnout do sebe. I štěstí potřebujeme," ví Vlach, jehož tým kromě Hradce Králové pojede v neděli do Liberce (17.20), v úterý hostí Plzeň (17.20) a základní část uzavře v pátek soubojem proti Kometě Brno (18.20).

Vlach však oceňuje především hráče a jejich morální sílu.

„Je to o nich. Obměna tam byla dost výrazná, za poslední roky největší. Klíčoví hráči odešli, ať už to byli Petr Čajánek, Petr Leška, Béďa Köhler nebo Jakub Svoboda. Museli jsme najít náhradu, chvilku to trvalo, než si mužstvo sedlo," vysvětluje Vlach, který stále nemůže počítat s dlouhodobými marody Kubišem a Štůralou.

V minulém utkání ve Vítkovicích nenastoupil ani útočník Ondráček, který však už včera trénoval. Ve Zlíně momentálně trénuje po zranění ramene i Zdeněk Okál.

„Měl jít na operaci, ale po konzulatci nešel. Má ho jen zafixované. Jak se uzdraví, přesune se do Havířova. Štumpf už zbytek sezony bude trénovat a hrát pouze za Zlín, za Havířov už nemůže nastoupit podle řádů," vysvětluje Vlach.