„Kluci to berou od začátku vážně. Akorát jsme prohráli první dva zápasy. Druhý zápas v Olomouci byl z naší strany mnohem lepší než proti Mladé Boleslavi. Doufám, že nyní získáme tři body," nebere nic jiného kouč Zlína Rostislav Vlach.

I včera na tréninku bylo cítit, že už na začátku sezony jde do tuhého. Jako první obvykle míří do kabiny Petr Leška. Včera však zůstal na ledě déle. Vzal si bokem celou svou formaci, do ruky popadl fix a něco čmáral na tabuli. Zřejmě některé varianty přesilovek.

„Jen jsme si chtěli něco namalovat. Bylo to všechno k naší hře, co by se dalo vylepšit," vysvětloval Leška.

Kde je problém? Ševci se na technické potíže nechtějí vymlouvat. Pozdní příjezd Mladé Boleslavi i nedohraný zápas v Brně kvůli mlze je prý neovlivnily. Podle Vlacha byla potíž v přístupu.

„Proti papírově slabším soupeřům se nedovedeme vyhecovat jako proti silnějším soupeřům. Proto i tohle byl důsledek hodně špatného zápasu proti Mladé Boleslavi. V Olomouci už to bylo lepší. Vedli jsme 2:0 a trocha štěstí nám chyběla k tomu, abychom první třetinu vyhráli výrazně víc," myslí si Vlach.

Liberec se už musí obejít bez svého vůdce Petra Nedvěda, který po úplynulé sezoně ukončil bohatou kariéru. Ševci to však za výhodu nepovažují. „Bude to pro nás horší v tom, že nebudou spoléhat na něj, že jim bude rozhodovat zápasy. Budou spoléhat na kolektiv, což bývá daleko horší, než když tam máte nějaké hvězdy," myslí si Vlach.

Zatímco těsně před startem sezony rozdělil Čajánka s Veselým, včera již osvědčená dvojice trénovala společně. K sobě naopak vrátil Pavla Kubiše, Jiřího Ondráčka a Romana Vlacha.

„Přišlo mi, že jim to fungovalo. I v Brně, třebaže se hrálo jen pár minut, jim to klapalo. Tak jsme to vrátili do původního stavu a uvidíme, co to přinese," poznamenal Vlach, který dál počítá jako s brankářskou jedničkou s Liborem Kašíkem.

„Asi bude chytat dál. V Olomouci neměl závažné chyby, inkasované góly byly po chybách obránců," vysvětluje zlínský stratég, jemuž se prý pomalu vyprazdňuje marodka. Z taktických důvodů ale konkrétní být nechtěl.

„Máme ještě nějaké drobnosti, ale je to mnohem lepší, než to bylo před prvním zápasem s Boleslaví," prozradil jen.

Ševce už v neděli čeká další bitva ve Vítkovicích a v úterý další zápas Ligy mistrů ve Stockholmu proti Djurgaardenu.

„Třeba nám to pomůže. Oživíme to a bude to fungovat. Cestování není příjemné, třebaže se letí jen hodinu a půl z Prahy," spočítal Vlach s tím, že ševci zamíří do Švédska již v pondělí brzy ráno vlakem do hlavního města. Návrat domů je naplánován na středeční večer.

S jakým kádrem se do Skandinávie vydá, ještě není jisté. „Uvidíme podle zdravotního stavu, jak to bude vypadat. Rozhodneme až v závěru týdne," nechtěl uspěchat rozhodnutí Rostislav Vlach.