Jak bylo náročné po tak infarktovém průběhu uklidnit v nájezdech hlavu?

Máme to odzkoušené na tréninku. Každý udělal, co si natrénoval. Je to padesát na padesát. Buď to padne, nebo ne. Třinec byl šťastnější a šikovnější a proto vyhrál.

V první půlce prodloužení měl soupeř výrazně navrch. Čím to?

Myslím, že dnes jsme si to neprohráli v nájezdech, ale tím, že jsme měli moc vyloučených. V oslabeních nás to stálo moc sil. Hrály se na pár lidí a pak nám šťáva v prodloužení trošku chyběla. Třinec byl chvílemi lepší. Závary ve třetině jsme se snažili ustát a dotáhnout to do nájezdů. Tam to bohužel nevyšlo.

Jednou vám vyšel nájezd nádherně oblíbeným blafákem do bekhendu, podruhé nikoliv. Co se ve druhém případě pokazilo?

Málo jsem to zvedl. Je pravda, že gólman na té straně byl, ale místo tam ještě bylo. Chtělo to zvednout víc nahoru. Bohužel se mi to nepovedlo a gólman to chytil.

Je to nejhorší možná porážka prohrát v nájezdech po osmdesáti minutách hry?

Je jedno, jestli prohrajete 0:6 nebo v nájezdech. Je to 1:1 na zápasy a teď se stěhujeme do Třince. Nás už zajímá příští zápas. Ten se budeme snažit vyhrát.

Není to ale náročnější na psychiku? Druhou výhru jste měli nadosah, na konci trefil Holík tyč…

To je pravda, tyčka tam byla. Ale i Třinec měl šance. Zápasy jsou poměrně vyrovnané. Je to boj o každý kousek ledu. V pondělí jsme to zvládli my, v úterý oni.

Změnil Třinec něco kromě nových hráčů z prvoligového Havířova Pechance a Kanka?

Ve hře se toho ale moc nezměnilo. Ani nebylo moc co měnit. Oni dali v nájezdech o gól víc a to rozhodlo. Osobně oba kluky znám, hrával jsem proti nim strašně dlouho první ligu. Mě nepřekvapili. Dostali prostor a využili ho.

Co se dá čekat od zápasu v Třinci?

Budou hrát aktivněji podpořeni diváky, ještě víc napadat. My musíme dál hrát naší obranu a pokusit se dát gól z brejku nebo nějaké přesilovky.