Celá situace se odehrála ve 28. minutě za stavu 0:2 v neprospěch Zlína. Metrákový pořízek si počkal na nepřipraveného Chytila, který přijímal přihrávku, očima sledoval dráhu kotouče za sebou. Na talentovaného dorostence Zlína si počíhal 25letý bek a útočník s číslem dvanáct s dorosteneckou mřížkou schytal drsný náraz. Zůstal ležet na ledě a na střídačku se dostal za pomoci spoluhráčů Bukartse a Žižky. Mezitím přišel s pomstou útočník Okál, který statnějšímu zadákovi uštědřil pár ran pěstí.

Dlapa vyfasoval trest pět minut a do konce zápasu a k tomu trest deset minut za šarvátku, stejně jako zlínský bijec. Jenže duel nedohrál ani Chytil, kterému se chomutovský zadák už na ledě omlouval. Do kabiny mu pak pomáhal další junior Daniel Gazda, který si v obranné dvojici s Miroslavem Blaťákem připsal premiérový start. Na svůj extraligový křest s mistrem světa jen tak nezapomene. Zato Chytil bude chtít drsné KO vymazat z paměti.

Jediný gól Zlína v zápase vstřelil právě v dlouhé pětiminutové přesilovce za Dlapův úder do oblasti hlavy a krku Říčka, který svižnou ránou po ledě zaznamenal svůj desátý gól sezony.

Ševci Chomutovu podlehli i potřetí v sezoně (3:6, 1:2 a dnes 1:3). Tentokrát duel ztráceli už od druhé minuty, kdy z mezikruží trefil horní růžek Kašíkovy branky Poletín. A v 17. minutě potrestal dvojnásobné vyloučení Zlína Kanaďan Brett Skinner, jenž zametl kotouč mezi betony zlínského gólmana. „Nám se vůbec nepodařil vstup do utkání. Neměli jsme dobrý pohyb. Tím to bylo pro nás těžké," litoval kouč Zlína Robert Svoboda.

V polovině duelu přišel Dlapův náraz a využitá Říčkova přesilovka. Jenže ještě do druhé přestávky zvýšil na 3:1 Raška, jenž tečoval střelu zlínského odchovance Kudělky. A to ještě Kašík třeba vychytal ve vlastní přesilovce únik Kämpfa. „Měli jsme šanci zvrátit utkání v pětiminutové přesilovce, kde jsme i snížili, ale definitivní rozhodnutí padlo třetím gólem," uznal Svoboda, jehož tým opět vypadl z elitní desítky.

„Měli jsme výborný vstup do zápasu. Věděli jsme, že Zlín může kdykoliv udeřit, má hráče, kteří umějí dát gól. Trochu jsme si zápas zkomplikovali, když jsme se nechali vyloučit na pět minut. Třetí třetinu už jsme si pohlídali," pochvaloval si kouč Chomutova Vladimír Růžička.

Ševci kvůli chřipkové epidemii v kabině Olomouce sehrají vzájemný zápas proti Moře až v úterý od 17.30 hodin.

Piráti Chomutov – PSG Zlín 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Poletín (Rutta, Koblasa), 17. Skinner (Huml, Vondrka), 36. Raška (Kudělka, Sklenář) – 30. Říčka (P. Holík, Blaťák). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Dlapa 10 min. a 5 min. a do konce utkání – Okál 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3892.

Chomutov: Laco – Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Kudělka, od 30. navíc R. Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Raška, Slenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Gazda, Žižka, Řezníček, Blaťák – Bukarts, P. Holík, Říčka – D. Šťastný, Popelka, Kubiš – Okál, Chytil, O. Veselý – Gago, Roman Vlach, Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamerlík a R. Hrazdira.