„Vbalení věcí a stěhování mám obrovsku praxi, jsem takový poloodborník. Vždycky bydlím vbytě, kde mám oblečení a pár osobních věcí. Pak to nahážu do auta a jedu,“ usmíval se dvaatřicetiletý Hlavačka, jenž nastoupí za nový celek dnes ve Znojmě vobranné dvojici sTomášem Kloučkem.

Jaké jste měl pocity, když vám oznámili, že přestupujete doZlína?

Tak trochu jsem čekal, že mi na Slavii neprodlouží smlouvu. Takže šlo jen oto, zda se transfer uskuteční až po sezoně, nebo už teď. Proto až tak překvapený jsem vyloženěnebyl.

Přestupem jste si ale pohoršil. Slavia má účast vplay off jistou, zatímco předposlední Zlín asi bude hrát jen ve skupině o11.až 14.místo. Nejste na pražský klub naštvaný, že se vás tak rychle zbavil?

Jsem zvyklý se stěhovat. Minule jsem šel zLiberce do Slavie, která byla čtrnáctá, takže to není zase tak vážný problém. Anikde není psané, že přijdeme oplay off. Pořád ještě máme šanci dostat se na desátémísto.

Dala se nabídka Zlína odmítnout?

Žádná ze stran nemá zájem oto, aby vmančaftu hrál někdo, kdo tam nechce být. Takže se mě Zlín ptal, zda mám zájem. Dohodli jsme se a jsem spokojený. Manželku mám ze Slovenska, kde pracuje. Bydlíme spolu vPúchově, což není daleko.

První extraligový zápas jste hrál vdresu svéhou současného klubu. Vzpomínáte si na toještě?

Samozřejmě, bylo to ve Vsetíně. Poprvé jsem nastoupil do hry, když to bylo 2:0 a šel jsem na bully sJirkou Dopitou. Pamatujiu si to docela dobře. Tehdy jsem ještě hrával na levém křídle. Ze současného kádru tady tehdy byl Mira Okál a Petr Leška, možná ještě Martin Hamrlík, ale to nevím přesně.

Zlín hraje dnes ve Znojmě, jehož vůdcem je Dopita. Opět si proti němu stoupnete na vhazování?

Tak to určitě ne. (Smích.) Musím se hlavně vnovém prostředí rychle adaptovat. Do konce základní části schází jen pár kol, takže moc času na sehrávání nezbývá.