RI OKNA ZLÍN– LITVÍNOV 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Třebaže úvodní desetiminutovka izásluhou tří přesilových her patřil hostům, branky paradoxně střílel Zlín, který při absenci Andrašovského se Záhorovským nastoupil se třemi útoky. Nejprve se po faulu Punčocháře na Rachůnka prosadil ztrestného střílení Martin Hamrlík, očtyři minuty později se po přihrávce Lešky nemýlil Rachůnek– 2:0. „Hráče jsem na nástup Zlína důrazně upozorňoval, ale nevzali si to ksrdci,“ zlobil se trenér hostů Jaroslav Hüblst.

Litvínovský Reichel se radoval v7.minutě, ale předčasně, neboť jeho pokus na brankové čáře lapačkou zneškodnil Murín, což potvrdil ivideorozhodčí. Do první přestávky měli ještě velké šance Jenáček se Skleničkou. Na druhé straně domácí nevyužili téměř minutovou výhodu přesilové hry 5na 3. „Úvod nám opravdu vyšel na výbornou, zčehož jsme těžili celý zápas,“ pochvaloval si domácí asistent trenéra Stanislav Přikryl.

Druhá třetina patřila Litvínovu, který svým aktivním pohybem dělal soupeři problémy, ale dlouho svou převahu nedokázal brankově zúročit. „Většinu buly jsme prohráli, puk měl častěji na holi soupeř. Ztoho pramenila série vyloučení, ve kterých nás dostal Litvínov pod tlak,“ přiznal Přikryl.

Až ve 35.minutě hosté využili vpořadí pátou přesilovou hru, když Reichlovo tečované nahození překvapilo do té doby bezchybného Murína. Ani tento moment domácí nepřiměl kzlepšení herního projevu a soupeře dokázali přehrávat pouze vpočetních výhodách. „Škoda, že jsme nevyužili více šancí, vkoncovce nám to nešlo,“ posteskl si koučhostí.

Ten se ještě více musel zlobit na své svěřence vposledním dějství. Zlín totiž přidal, začal napadat soupeře již ve středním pásmu, sčímž si hosté nevěděli rady a pětkrát za sebou nedovoleně faulovali. Domácí tak měli hned dvakrát výhodu dvojnásobné přesilové hry, přičemž využili ji až v54.minutě Martinem Hamrlíkem. „Poté jsem už věřil, že utkání vyhrajeme. Tři body vnaší situaci potřebujeme jako sůl,“ oddechl si domácí asistent.

Ipřes třetí inkasovaný gól Litvínov zbraně nesložil a vzávěru přesilovku umocnil hrou bez brankáře. Místo kontaktní branky však mohl vposledních vvteřinách inkasovat. Balaštíkův pokus přes celé hřiště zůstal na tyči. „Ve třetí třetině jsme se nechali zbytečně vylučovat. Ve čtyřech hráčích se pak těžko vyrovnává,“ zlobil se Hüblst.

Branky a nahrávky: 5.M. Hamrlík, 9.I. Rachůnek (Leška), 54.M. Hamrlík (Nosek)– 35.Reichel (Lukeš). Rozhodčí: Šindler– Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 9:10, navíc Vosátko– Hranáč, Šlégr, Jánský 10min. Využití: 1:1. Diváci: 3825.Muž zápasu:Murín.

Zlín: Murín– Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Vosátko, Ďurák,– Balaštík, Leška, I. Rachůnek– Kubiš, Bálán, R. Pšurný– Okál, M. Čech (49. Vlach), Mokrejš. Trenéři: Ernest Bokroš, Stanislav Přikryl. Litvínov: J. Hübl ml.– Šlégr, Poživil, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Tůma– Jánský, Reichel, Lukeš– Branda, Jenáček, Kubinčák– Trávníček, Benda, Tomas– J. Černý, Macholda, Sklenička. Trenéři: Jaroslav Hübl st., PetrRosol.