„U nás momentálně neměl místo v základní sestavě. Nepopírám, že svou roli sehrály i ekonomické důvody,“ potvrdil generální manažer RI Okna Zlín Miroslav Michalovský.

„Pro klub je luxus držet hráče, který nehraje. Musíme si zvyknout, že si nebudeme moci dovolit platit pět hráčů navíc. Případné mezery v kádru se zřejmě zacelí povoláním juniorů,“ hledá trenér Zdeněk Venera řešení v případě zranění či nemocí.

Kouče mrzel především odchod Siváka, který ve Zlíně již pět dnů trénoval a byl připraven naskočit na pozici pravého křídla druhé formace po bok Kollára a Rachůnka.

„Třebaže na základně několika tréninků hráče nehodnotí a nebyl by naším klíčovým hráčem, je to škoda. Přišli jsme o příležitost posílení týmu a možnost pořádně si ho vyzkoušet s výhledem pro další ročník,“ smířlivě konstatoval Venera.

Kromě možnosti povolání nejtalentovanějších zlínských juniorů lodivodu RI Okna ještě zbývá možnost využít hráčů z nižších soutěží.

„Snad to nebude potřeba. Domluveni jsme s Jihlavou, kde máme možnost sáhnout po obránci Malenovi či útočnících Rytnauerovi a Bakusovi. V Šumperku ještě máme k dispozici forvarda Brunce a ve Vrchlabí brankáře Štůralu,“ dodal Venera.