Včera oslavil osmnáctiny. Na sfoukávání svíček na narozeninovém dortu doma v Pravčicích nemá čas. Přestože je zlínský talent a odchovanec Kroměříže zraněný, účastní se nováčkovského kempu v New Yorku Rangers. Klubu NHL, který si jej v červnu vybral mezi talenty na draftu. Variant o jeho budoucnosti je však stále mnoho.

„Doufám, že bude hrát v extralize, protože si myslím, že to by mu pomohlo nejvíce,“ byl včera na předsezonní tiskovce optimistický generální manažer Martin Hosták.

Záruky ale nemá. Přestože se Chytil z reprezentační akce Turnaj čtyř vrátil se svalovým zraněním, za oceán odletěl. Dokonce s předstihem.

„Vyšetření potvrdilo zranění na čtyři až šest týdnů. Uvidíme, zda ho v zámoří dají do kupy. Po vyšetření zámořských lékařů se ale předpoklad nezměnil,“ potvrdil Hosták.

Po fanoušcích představili zlínští hokejoví berani nové dresy i obchodním partnerům.
Nové dresy se líbí. Berani skončí nejhůře osmí

„Měli v plánu ho vyzkoušet, a kdyby zaujal, nechat si jej v NHL. Ale těžko je oslní, když je zraněný,“ uvažoval šéf klubu, který brzy vytočí číslo generálního manažera Jezdců Glena Sathera.

„Chystám se s ním mluvit. Jisté však je, že s Filipem nemůžeme počítat celé září. Bude pak otázka, kdy se zapojí do hry. V listopadu a prosinci jsou zase reprezentační akce. Z tohoto pohledu a jeho zařazení do sestavy to bude oříšek pro trenéry. I hráči se s tím musejí popasovat. Budu ale rád, když bude tady,“ dodal Hosták.

S Chytilem se počítá do prvních dvou formací. Pozici prvního centra mezi bratry Robertsem a Rihardsem Bukartsovými obsadil v přípravě Honejsek, který se ale v předposledním zápase v Jihlavě zranil.

„Zvládl to dobře, ale zranění složení zase rozhodilo. Nabídla se možnost mezi bratry Bukartsovy zařadit Davida Šťastného a vůbec to nevypadá špatně,“ reagoval kouč Robert Svoboda.

Od lotyšských bratrů se však čeká jediné: góly a produktivita. Trenéři je však musí nutit do zakončení. Bráchové si totiž zatím chtějí hrát.

„Baví je to spolu hodně, ale je to i na úkor efektivního hokeje. Samozřejmě to bude o gólech. Hrají spolu i proto, aby Roberts Rihardse zasvětil do principů. Aby to měl snazší, ale hodí se nám. Má z Ameriky zkušenosti a je to dynamický bruslař,“ popisoval Svoboda.

Olomouc proti Zlínu
Hokejisté Zlína v generálce uspěli v Olomouci. Kovařík řídil obrat z 0:2