VYBRAT REGION
Zavřít mapu

VIDEO: Hokejistům oběd od manažera chutnal

Zlín - [FOTOGALERIE, VIDEO] V šéfkuchaře se ve středu 8. říjnadopoledne proměnil generální manažer extraligových hokejistů Zlína Miroslav Michalovský. Vlastnoručně nachytaným obědem v podobě číny totiž vyplácel motivační prémie, které před pondělním duelem s Mladou Boleslaví slíbil hráčům v případě vítězství o více než dvě branky.

8.10.2008 1
SDÍLEJ:

Generální manažer hokejistů Zlína Miroslav Michalovský při vaření oběda, který hráčům slíbil za více než dvoubrankové vítězství nad Mladou Boleslaví (Zlín nakonec vyhrál 5:2).Foto: DENÍK/Martin Břenek

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery podmínku odměny bezezbytku splnili, když vyhráli 5:2. „Chtěl jsem hráče motivovat, neboť střelecká potence týmu není zrovna ideální. Klukům jsem věřil. Škoda jen, že neudrželi čisté konto,“ posteskl si Miroslav Michalovský.

Ingredience v podobě 10 kilogramů masa na čínu z vepřového a kuřecího a přílohy rýži s hranolkami nakoupil již v úterý. S přípravou začal již v sedm hodin ráno a i s pomocnicí se téměř nezastavil. „Protože to byla má iniciativa, platil jsem to ze své kapsy. A na kolik asi 35 porcí vyšlo? Více než dva tisíce to nebylo,“ spočítal manažer, jenž patří mezi vyhlášené kuchaře.

Po dopoledním tréninku si hráči kvalitu připraveného oběda všichni pochvalovali. „Od manažera jsem ještě nikdy nic nejedl. Oběd byl opravdu výborný, všichni jsme si jej pochvalovali. Podobným motivačním prémiím se vůbec nebráním,“ přiznal kanonýr Beranů Bedřich Köhler.

„O kulinařinu se zajímám prakticky už od dětství, kdy jsem koukal mamince pod ruce,“ upřesnil počátky svého koníčku Michalovský, jenž také doma okupuje místo u plotny. „Manželku to nebaví, já pro změnu nerad umývám nádobí. Navzájem se doplňujeme. Doma vařím hlavně o víkendech, přes týden pouze výjimečně,“ upřesnil Michalovský.

Také během hráčské kariéry velmi často svým spoluhráčům vyvařoval. „Vzpomínám, že na vojně v Trenčíně jsem chystal jídlo i pro Zdeňka Veneru. Toho pro změnu moc vaření nebaví,“ práskl na svého „parťáka“ Michalovský. „V minulosti jsme jedli snad úplně všechno. Jestliže nyní hráči preferují hlavně kuřecí, já hrál i na vepřo-knedlo-zelo,“ s úsměvem poznamenal manažer.

Za svou největší chloubu považuje přípravu omáček. „Také velmi rád v létě griluji. Ve své knihovničce mám pro inspiraci asi sto dvacet kuchařek pro inspiraci,“ pochlubil se Michalovský, který podobnou akci už letos nechystá. „Nechci, aby to zevšednělo. Ale nikdy neříkej nikdy,“ pousmál se.

Autor: Martin Břenek

8.10.2008 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
8

Na prasečí mor postavte ploty a odchytové klece, navrhují odborníci

Lukáš Pazdera (vpravo ve žlutém)

Obránce Pazdera potvrdil budoucnost v ostravském Baníku

Potvrzeno. Nakažená byla i tři prasata na Klečůvce

Tři divoká prasata nalezená ve zlínské Klečůvce zahynula na africký mor. Potvrdily to výsledky Státní veterinární správy.

V podkroví můžete mít své království

Bydlení na košické Hlavní ulici vyhledávají nejen zahraniční studenti, ale také manažeři pracující v nedalekých administrativních centrech. Zážitek z bydlení v centru města přináší originálně zrekonstruované podkroví starého měšťanského domu.

Ředitel Regner: Barumka na kvalitě neztratí ani zkrácením závodu

O téměř deset kilometrů kratší bude kvůli omezení v souvislosti s africkým morem prasat na Zlínsku 47. ročník populární Barum Czech Rally Zlín, která se v našem regionu pojede poslední srpnový víkend.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení