VYBRAT REGION
Zavřít mapu

VIDEO: Hokejistům oběd od manažera chutnal

Zlín - [FOTOGALERIE, VIDEO] V šéfkuchaře se ve středu 8. říjnadopoledne proměnil generální manažer extraligových hokejistů Zlína Miroslav Michalovský. Vlastnoručně nachytaným obědem v podobě číny totiž vyplácel motivační prémie, které před pondělním duelem s Mladou Boleslaví slíbil hráčům v případě vítězství o více než dvě branky.

8.10.2008 1
SDÍLEJ:

Generální manažer hokejistů Zlína Miroslav Michalovský při vaření oběda, který hráčům slíbil za více než dvoubrankové vítězství nad Mladou Boleslaví (Zlín nakonec vyhrál 5:2).Foto: DENÍK/Martin Břenek

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery podmínku odměny bezezbytku splnili, když vyhráli 5:2. „Chtěl jsem hráče motivovat, neboť střelecká potence týmu není zrovna ideální. Klukům jsem věřil. Škoda jen, že neudrželi čisté konto,“ posteskl si Miroslav Michalovský.

Ingredience v podobě 10 kilogramů masa na čínu z vepřového a kuřecího a přílohy rýži s hranolkami nakoupil již v úterý. S přípravou začal již v sedm hodin ráno a i s pomocnicí se téměř nezastavil. „Protože to byla má iniciativa, platil jsem to ze své kapsy. A na kolik asi 35 porcí vyšlo? Více než dva tisíce to nebylo,“ spočítal manažer, jenž patří mezi vyhlášené kuchaře.

Po dopoledním tréninku si hráči kvalitu připraveného oběda všichni pochvalovali. „Od manažera jsem ještě nikdy nic nejedl. Oběd byl opravdu výborný, všichni jsme si jej pochvalovali. Podobným motivačním prémiím se vůbec nebráním,“ přiznal kanonýr Beranů Bedřich Köhler.

„O kulinařinu se zajímám prakticky už od dětství, kdy jsem koukal mamince pod ruce,“ upřesnil počátky svého koníčku Michalovský, jenž také doma okupuje místo u plotny. „Manželku to nebaví, já pro změnu nerad umývám nádobí. Navzájem se doplňujeme. Doma vařím hlavně o víkendech, přes týden pouze výjimečně,“ upřesnil Michalovský.

Také během hráčské kariéry velmi často svým spoluhráčům vyvařoval. „Vzpomínám, že na vojně v Trenčíně jsem chystal jídlo i pro Zdeňka Veneru. Toho pro změnu moc vaření nebaví,“ práskl na svého „parťáka“ Michalovský. „V minulosti jsme jedli snad úplně všechno. Jestliže nyní hráči preferují hlavně kuřecí, já hrál i na vepřo-knedlo-zelo,“ s úsměvem poznamenal manažer.

Za svou největší chloubu považuje přípravu omáček. „Také velmi rád v létě griluji. Ve své knihovničce mám pro inspiraci asi sto dvacet kuchařek pro inspiraci,“ pochlubil se Michalovský, který podobnou akci už letos nechystá. „Nechci, aby to zevšednělo. Ale nikdy neříkej nikdy,“ pousmál se.

Autor: Martin Břenek

8.10.2008 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jakub Jugas

ON-LINE rozhovor s kapitánem zlínských fotbalistů Jakubem Jugasem

Zlínský Sporťáček nabídl padesátku různých sportů

Na jednom místě vyzkoušet co nejvíce sportů. To byl princip Sporťáčku – festivalu sportu pro děti a mládež, který se konal v rámci doprovodného programu Zlín Film Festivalu na zlínském Stadionu mládeže.

Premiéra Tehdy spolu přilákala ve Zlíně stovky lidí

V sobotu 27. května 2017 se ve zlínském Golden Apple Cinema konala premiéra nového filmu o Valašsku s názvem Tehdy spolu. Jeho autorkou je Marta Santovjáková Gerlíková. Filmu předcházel program s autogramiádou.

V Doubravách se zřítilo letadlo, pilot přežil

V Doubravách na Zlínsku se v sobotu několik minut před 14. hodinou zřítil ultralehký kluzák. Jeho pilot pád přežil. Letadlo se zřítilo v prostoru zemědělského družstva, kde zůstalo viset na 4 metry vysoké zídce.

AKTUALIZUJEME

VIDEO: Stovky mažoretek bojovaly o postup v Otrokovicích

Krásné kostýmy, obdivné pohledy či nadšené potlesky a úsměvy. Nejen to obklopuje malé slečny, dívky i dospělé ženy, když si na sebe obléknou kostýmy mažoretek. Málokdo ale tuší, že dělat mažoretku není zase tak jednoduchá záležitost, jak se zdá.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies