PSG ZLÍN – ČESKÉ BUDĚJOVICE 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Co bylo domácím platné, že polovinu zápasu byli jasně lepším celkem, když z nespočtu vyložených šancí nevyužili ani jedinou. Především v první třetině jich měli minimálně pět. Na místě byl vždy pozorný brankář Kantor, který ve finále zlikvidoval všech 26 pokusů beranů.

„Kdybychom vedli 4:0, nikdo by nic neřekl. První třetina byla v našem podání výborná, až na koncovku," posteskl si kouč Zlína Rostislav Vlach.

Zlom přišel v polovině zápasu. Zatímco Horák s Köhlerem trefili jenom tyč, kapitán Jihočechů Jiří Šimánek v rozmezí 153 vteřin dvěma góly srazil domácí do kolen. „Ve druhé třetině již hosté vyrovnali hru a pak se už těžko dotahoval výsledek. Dnešní utkání bylo o štěstí a o gólech a ty střílel soupeř. Navíc měli výborného gólmana," pokrčil rameny domácí lodivod.

Berani potvrdili, že se jim na Budějovice dlouhodobě příliš nedaří. Také loni ze čtyř vzájemných zápasů ovládli jen jeden – ten poslední. Včera si pro změnu domácí borce střelecky vychutnala první formace hostí.

„Měli jsme vše, co v naší situaci potřebujeme k vítězství – famózního gólmana a potřebnou dávku štěstí. Získané body jsou pro nás důležité, ale ještě důležitější je fakt, že jsme našli hráče, kteří hráli se sebevědomím celých šedesát minut," potěšilo spokojeného trenéra Českých Budějovic Petera Draisaitla.

Toho ve finále ani nemusel mrzet fakt, že ze čtveřice zámořských posil se včera na ledě objevila jediná – obránce Andrew Ference. „Doufali jsme, že Martin Hanzal nastoupí již dnes, ale jeho pojistka ještě nedorazila," dodal trenér hostí.

Zlín po včerejšku klesl na čtvrté místo a nejen reputaci si může spravit již zítra od 18.15 hodin v televizním duelu proti Plzni.

Související: Čajánek: Hráli jsme lajdácký hokej

Branky a nahrávky: 31. Šimánek (Ptáček, Rousek), 33. Šimánek (Rousek), 52. Kotalík (Rousek, Ptáček), 60. Šimánek (Kotalík, Frühauf). Rozhodčí: Homola, Mikula – Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4028. Muž zápasu: Šimánek.

Zlín: Horčička – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, Veselý – Okál, Holík, F. Čech – Kubiš, Melenovský, Ondráček. České Budějovice: Kantor – Ptáček, Frühauf, Ference, Vydarený, Vráblík, Jank, Kolarz – Rousek, Kotalík, Šimánek – Dej, L. Kohn, Mertl – Soudek, Knotek, Suja – Červený.

Názor fanoušků: „Dnes se mi to vůbec nelíbilo. Budějovice prohrávají doma i venku, naráz přijedou do Zlína a vyhrají tady. Přitom Zlín měl šňůru výher, s Kladnem dřeli jako blázni. Teď byl obrovský rozdíl v nasazení. Ze strany hráčů to byl podle mě odfláknutý zápas. Ani nevím, jestli přijdu na Plzeň." ⋌Josef Vaculík, Zlín