V 5. kole Zlín porazil Jihlavu 4:3. Domácím se povedl začátek zápasu. Nejprve se dostal do dobré příležitosti Karafiát, aby se o první gól postaral z následné akce Miko. Ve druhé třetině ale Jihlava otočila stav na 1:2 a 2:3. Třetí dějství však patřilo opět Beranům. O obrat ve skóre se přičinili Karafiát a vítěznou trefu zařídil ve třiapadesáté minutě Karafiát. ,,Utkání začalo s dvacetiminutovým zpožděním, protože se soupeř zdržel v zácpě na D 1. Nerozcvičené a nerozehrané hosty jsme proto měli na začátku střetnutí přivítat větším brankovým přídělem. Neproměňovali jsme ovšem šance. Postupně se hra vyrovnala a celek z Vysočiny trestal naše chyby. Nicméně nakonec jsme tři body s nepříjmným protivníkem zachránili. Situaci jsme si ale zkomlikovali zbytečným Gazdovým vyloučením za napadení v závěru duelu, Velký podíl na třetí výhře v soutěži má gólman Huf, který podal vynikající výkon. Pochvalu za bojovnost zaslouží celý kolektiv," hodnotil souboj zlínský trenér Robert Svoboda.

V 6. kole mladí Berani podlehli Třinci 4:6. Hosté vedení Václavem Varaďou po rychlé kombinaci Lacka, Kaukiče a Radzienacika po osmaosmdesátisekundách vedli 1:0. Poté se do sítě Loubala trefili Karafiát, Miko a Vána a Zlín obrátil stav na 3:1. Houževnatý Třinec ovšem ještě v první třetině vyrovnal na 3:3. Domácí celek poté držel naději na příznivý výsledek až do startu třetí třetiny. Ještě ve 43. minutě svítil na ukazateli skóte stav 4:4. Ve zbytku střetnutí ale Lacka dvěma góly strhl vítězství na třineckou stranu. ,,Protože i my jsme se podíleli na partii velmi dobré úrovně, v zápase se třetím mužstvem tabulky jsme si alespoň bod zasloužili. Severomoravané byli ovšem v rozhodujících momentech šikovnější a v závěru utkání už nám chyběly také síly. Celý duel jsme totiž odehráli pouze na tři formace," konstatoval domácí kouč Svoboda.

Výsledky 5. a 6. kola
PSG ZLÍN – JIHLAVA 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
Branky PSG Zlín: Miko 2, Václavek, Karafiát.
PSG ZLÍN – TŘINEC 4:6 (3:3, 1:1, 0:2)
Branky PSG Zlín: Karafiát, Miko, Váňa, Padrnos.
Sestava: Huf, Šimonů – Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa.

Lubomír Hotař