První dva duely se hrály na třinecké půdě. V prvním Zlín vyhrál 6:4, ve druhém Berani prohráli 1:3. Ani první souboj se pro zlínské mužstvo nevyvíjel příznivě. Hosté prohrávali 2:0 a v pětatřicáté minutě 3:2. Poté však nastal zlom.

Hefka a dvakrát Gazda otočili stav na 5:3. Domácí sice Hladoníkem dali ještě kontaktní gól, ale šestá trefa Mikulce necelé čtyři minuty před koncem definitivně pečetila vítězství Ševců.

,,O naší výhře rozhodla nedisciplinovanost Třince. V utkání jsme totiž dali čtyři branky v přesilovkách, kdy se nám většinou dařilo tečovat střely od modré čáry. V závěru zápasu domácím nepomohlo ani odvolání brankáře Loubala," radoval se z prvního skalpu hostující obránce Vladimír Váňa.

Ve druhém střetnutí se Zlínu nepovedla první třetina. Po ní hosté nabrali tříbrankové manko a to se jim už nepodařilo smazat.

,,Severomoravané měli lepší pohyb a dlouho nás výrazně přehrávali. Od druhé části se hra vyrovnala, ovšem v koncovce jsme se neprosazovali. Hodně nám také chyběli zranění útočníci Chytil a Václavek," konstatoval po druhé partii Váňa.

Také na domácím ledě zlínské mužstvo jednou proti favoritovi uspělo. Berani ve třetím souboji prohráli 2:5, čtvrtý duel opanovali výhrou 5:4 po samostatných nájezdech.

Domácí ve třetím zápase postrádali čtveřici důležitých hráčů. Chyběli obránci Budil s Padrnosem a znovu forvardi Václavek a Chytil. Tyto absence se podepsaly na již tradičně špatném nástupu do střetnutí.

Třinec po brankách Jaška a Romana v 11. minutě vedl 2:0. Ševci sice později dvakrát snížili náskok soupeř na jednobrankový rozdíl na 1:2 a 2:3, závěr však znovu patřil Ocelářům. Ti si tak připsali druhou čtvrtfinálovou výhru.

,,Celek ze Slezska do utkání nastoupil s posilami, které hrávají seniorskou první ligu za Frýdek-Místek. A protože si hosté víc rozuměli s pukem, tak jsme nestačili čelit jejich ofenzívě," uznal bek Vladimír Váňa.

Čtvrtý zápas sledovalo 230 bouřlivých diváků a ten byl tím nejdramatičtějším. O tom svědčí vývoj skóre 0:1, 2:1, 3:2, 3:4. O srovnání stavu na 4:4 se postaral tři minuty před koncem Gago. Nájezdy rozhodl Karafiát.

,,Konečně se nám povedl začátek střetnutí.Třinec byl ale herně lepší. Nicméně podržel nás brankář Šimonů, který hlavně v nájezdech nedostal gól," děkoval zlínské opoře Váňa.

Pátý souboj Zlín v Třinci ztratil po výsledku 2:5. Hosté tentokrát pořád tahali za kratší konec. V polovině střetnutí prohrávali 0:3 a to zkušeným Severomoravanům stačilo, aby duel dotáhli do povedeného konce.

,,První gól, který dal v šestnácté minutě v oslabení Roman nás položil. A i když jsme byli v některých pasážích střetnutí domácím vyrovnaným protivníkem, Třinec vývoj kontroloval," uznal obránce poraženého celku Váňa.

O všem rozhodl šestý zápas, v němž Berani v domácím prostředí Ocelářům podlehli znovu 2:5. V pohledné partii se Ševci snažili sérii ještě prodloužit, konec sezony už ale neodvrátili.

,,Poslední duel se nám herně povedl. Dokonce jsme si v něm vytvořili spoustu šancí a necelou minutu před koncem jsme prohrávali pouze 2:3. Ovšem pak jsme dostali do otevřené obrany čtvrtou branku a Třinec po dalších šestatřiceti sekundách skóroval ještě jednou a potom už jenom slavil postup do semifinále," litoval po utkání Vladimír Váňa.

Výsledky čtvrtfinále play off (na 4 výhry):

1. ZÁPAS: TŘINEC – PSG ZLÍN 4:6 (2:0, 1:3, 1:3)
Branky PSG Zlín: Mikulec 2, Gazda 2, Miko, Hefka.
2. ZÁPAS: TŘINEC – PSG ZLÍN 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Branky PSG Zlín: Fryšara.
3. ZÁPAS: PSG ZLÍN – TŘINEC 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Branky PSG Zlín: Miko, Fryšara.
4. ZÁPAS: PSG ZLÍN – TŘINEC 5:4 (2:2, 1:0, 1:2, - 1:0) po SN
Branky PSG Zlín: Mikulec, Horváth, Fryšara, Gago, Karafiát.
5. ZÁPAS: TŘINEC – PSG ZLÍN 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky PSG Zlín: Gago, Váňa.
6.ZÁPAS: PSG ZLÍN – TŘINEC 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Branky PSG Zlín: Fryšara, Karafiát.

Sestava: Huf, Šimonů - Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Hefka, Chytil, Miko, Václavek, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth, Kočica.

Lubomír Hotař