„Takhle góly v dnešním hokeji padají. Je potřeba se motat před brankou a puky se odrážejí," ví Kubiš.

Vaše typické góly, co říkáte?

Ano. Na první gól mi na teč střílel Jarda Balaštík, sice to šlo vedle, ale seshora jsem to srážel a bek si dal vlastní gól. Druhý byl jen jemná teč, lízlo to hokejku a šlo to nahoru.

Jak velký rozdíl je hrát v první a ve čtvrté formaci?

Hlavně stráveným časem na ledě. Lešoun (Petr Leška – pozn. aut.) je hráč, který vás dvakrát za zápas do šance dostane. Ale o sebevědomí to asi není. Když jsem se dnes viděl na tréninku, tak pochybuju, že mi šlo nahoru. Až když se prosadíte v zápase, sebevědomí roste. Jsem rád, že jsem se z útlumu dostal a začínám sbírat body.

Až v šestém zápase v první formaci Petra Lešky jste se střelecky prosadil. Nebyl jste už nervózní?

Nebyl, nechodím s nimi na přesilovky. Hraji s nimi jen v rovnovážném počtu, kde příliš gólů nepadá. Rozhodují přesilovky. Snažím se také hlavně bránit, a až když jsme v útočném pásmu, cpu se do brány na dorážky.

Dnes jste se proměnil také v nahrávače, vaše zadovka na Melenovského gól byla výstavní.

To mi asi ujelo.

Bylo cítit, že zápas se hraje mezi svátky?

Jo, lidé fandili dobře. I nám se hrálo fajn. Byla to hlavně pozvánka na nedělní Kladno a všichni by měli přijít se podívat. Už se těším, jak si zahraji proti takovým hráčům jako je Jágr nebo Plekanec, a přijdou lidi. Snad bude vyprodaný zimák a bude to bomba.

Co vůbec říkáte na to, že se hraje mezi vánočními svátky?

Určitě bych byl raději s rodinou, ale nenadělám nic. Je takhle nalosovaný program. My musíme hlavně dál sbírat body, abychom měli v lednu klid. Pohodu si uděláme třeba v reprezentační přestávce.

Takže jste se nemusel do zápasu nutit?

Ne, vyhecujeme se navzájem. Je pravda, že jsme měli na Štědrý den jeden den volna a chybějící trénink byl znát. Každý si dal něco sladkého. Ale poté jsme se vážili, takže se všichni hlídali.