„Nejsem zase tolik známý, aby se připravovali zrovna na mě. To je úplná blbost," pobavil se drobný zlínský šikula Holík, který si ve čtvrtfinále připsal jeden gól a čtyři přihrávky.

Tam jednou udělá drzou kličku, podruhé pláchne, jindy geniálně najde spoluhráče a také se drsně srazí u mantinelu.

„Možná si po druhém zápase ve Zlíně řekli, že mě ani jednou nedohráli. Fakt jsem volnost měl, nedostal jsem žádné sekyry. Po druhém zápase se to změnilo, ale nebyl jsem to jen já, na koho si dávali větší pozor," upozorňuje na mnohem těsnější obranu i na další zlínské hokejisty.

Vypořádal se s tím on i jeho další kumpáni na výbornou, a proto se nyní připravuje na semifinále proti Třinci.

„Čekám to ještě fyzicky náročnější než proti Vítkovicím. Proti nim jsem to čekal mnohem horší. Nic zákeřného tam nebylo, párkrát se to tam dohrálo a nějaké tvrdé zákroky tam byly, ale nebylo to po celý zápas," přiznává Holík.

Oba týmy čeká pátá vzájemná série a v předchozích čtyřech se vždy radoval Zlín. Naposledy se oba týmy střetly vloni v předkole, když berani uspěli 3:2 na zápasy.

„Teď to už nic neznamená. Na minulost se dívat nemůžeme. Play off je jiná soutěž, rozhoduje jediná chyba. Čekám vyrovnanou sérii. I pro diváka to budou zajímavé zápasy," tuší 21letý talent zlínského hokeje.

Třinecký kádr je totiž prošpikovaný osobnostmi, velkými jmény, jako jsou Varaďa, Bonk, Zíb. A také aktuálně se sedmi trefami nejlepší střelec play off Martin Adamský nebo Martin Růžička, který v základní části bořil jeden rekord za druhým, který se ale ve čtvrtfinále proti Spartě neprosazoval tolik, jak se čekalo.

„Je to možná tím, že si na něj druhý tým dával větší pozor. Nevím, jak se na něj Sparta připravovala. Ale když je potřeba, zastoupí ho někdo jiný. My se nemůžeme soustředit jen na Růžičku, ale na celý tým," upozorňuje na mohutnou ofenzivní sílu soupeře.

Třinec navíc po loňském vyřazení kádr ani neobměnil. Přišel pouze ambiciózní kouč Josef Turek právě ze Zlína. S sebou si vzal i obránce Galvase, v dresu Ocelářů působí i bývalý zlínský útočník Marek Zagrapan.

„Základ týmu mají stejný z uplynulé sezony. Jsou silní, což potvrdili proti Spartě. Jsou produktivní, mají rychlé protiútoky. Připravíme se na ně," slibuje Holík.

Tomu se navíc v třinecké Werk aréně hraje dobře. „Vyhovují mi tamní vysoká plexiskla. Ve Zlíně máme krátké a v Třinci jsou po celém oblouku vysoké. Když chcete vyhodit puk, vyhodíte to stejně jako v NHL na plexi a nejde to na zakázané uvolnění," poukazuje na malou drobnost Petr Holík.

Ten ještě v posledním zápase nastupoval na křídle Leškovy formace, na posledním tréninku byl ale už zpět na centru třetí řady. „Mně to nevadí. Když se lajny změní. Beru to jak to je. Je to rozhodnutí trenéra, který chce dát týmu nový impuls. Jsem zpět ve třetí lajně a neřeším to," tvrdí Holík.

„Jsem mladý, a i kdyby mě dal trenér do obrany, budu rád za to, že budu vůbec hrát," poznamenal skromně zlínský útočník.

Jeho úkoly se ale změnou formace zásadně mění. „V první pětce jsem měl zkusit nahradit Baláže (Jaroslav Balaštík – pozn. aut.), takže úkol zakončovat. Ve třetí hraji centra, takže jsem víc na puku a zakládám útok," srovnal oba své posty Petr Holík.