„Už jsem nad tím přemýšlel. Za tři roky, co jsem tady, mi snad ještě ani jednou nenahrál. Teď už to máme za sebou," usmál se 22letý Honejsek, který rozjetý zachytil Leškovo lišácké nastřelení kotouče o zadní mantinel a vstřelil svůj 15. gól sezony.

Tušil jste, že vám takhle nahraje?

Ne, myslel jsem, že je to Čája. Ale gól platí, ať mi na něj nahrál kdokoliv. Pro mě to nic neznamenalo. Byla změna v tom, že jsem to nezvykle dostal o zadní mantinel. Ale je mi to jedno, jak přijde přihrávka.

Poděkoval jste mu?

Ani jsme o tom nemluvili. Jen jsme si plácli. (Úsměv.)

Zatímco škaredé góly z dorážek nedáváte, stáváte se expertem na krásné góly. Co říkáte?

Přijde mi, že furt dávám góly spíš z dorážek. Ale samozřejmě mám radost z každého gólu.

Dal jste jich za posledních šest zápasů hned šest. Je vaše sebevědomí na vrcholu?

Musím říct, že jo. Ale hlavně hrajeme dobře jako tým. Výborně nám také chytá brankář, kterému hodně věříme. Tím si více dovolíme vepředu. Hlavní zásluhu na našich výkonech má Káša (Libor Kašík – pozn. aut.).

Nevyčítáte mu ani druhý inkasovaný gól, který šel na jeho vrub?

Kdepak, to nebyl jeho gól. Tyhle střely jsou tečované. Na to žádný gólman nezareaguje. Spíš jsme se tomu všichni na střídačce zasmáli. Plácl jsem si s ním, i Káša byl vysmátý od ucha k uchu. Byl to kuriózní gól. Pochytal nám toho mraky.

Soupeře jste evidentně přebruslili. Měli jste lehké nohy?

Ano. Dobře jsme začali. Některé zápasy jsme totiž také zahájili slušně, ale pak jsme prohráli. V posledních zápasech ale hrajeme dobře celých šedesát minut. Dnes jsem vyloženě na nás cítil, že jsme v klidu a věřil jsem, že vyhrajeme.

Hradec je přitom defenzivnější tým. Překvapilo vás, že jste je tak výrazně přejeli?

Oni naopak trochu překvapili nás, protože napadali hluboko naši rozehrávku. Chodili tam až ve třech hráčích. O to jsme to ale měli jednodušší ve středním pásmu, že jsme se přes ně snadněji dostávali. Útočníci mají sebevědomí, obránci nám to výborně dávají do jízdy a do útoku se lépe dostaneme.

Jste pátí se čtyřbodovým náskokem na Vítkovice. Dva body ztrácíte na čtvrtou Kometu. Už by byl hřích o přímý postup do čtvrtfinále přijít, co?

Jenže pár zápasů zpět kdo by to byl do nás řekl, že budeme v šestce. Bereme to s pokorou. Pořád musíme vyhrávat, abychom měli jistotu. Díváme se jen na další zápas dopředu, takže nyní už myslíme na Plzeň.