„Nevypadá to moc dobře. Sezona pro něj zřejmě skončila. Nebyl to přitom žádný brutální faul, jen podklouznul a spadl na rameno," litoval kouč zlínských hokejistů Rostislav Vlach obrovské smůly a ztráty produktivního útočníka, jenž je v sezoně po Matějíčkovi, Zámorském a Ondráčkovi již čtvrtým hráčem Zlína, který je na marodce právě s ramenem.

Navíc šrámy má ve zlínské kabině už kdekdo. Stále mimo hru jsou dlouhodobě zranění brankář Luboš Horčička s Pavlem Kubišem. Petr Holík si v závěru posledního zápasu poranil tříslo, Bedřich Köhler má naražený bok. „Ten by mohl hrát," doufá Vlach.

Zcela v pořádku není ani obránce Patrik Urbanec. „Údajně se to lepší. Rozhodneme se až před zápasem," dodal neurčitě Vlach.

Alespoň Kubiš odložil berle. „Dnes jde na rehabilitaci, uvidíme, jak se bude vyčištěné koleno chovat. Chtěl by ho zatížit a uvidíme, co udělá. Trochu ho to stále bolí, ale dřív než za týden na ledě nebude," odhaduje zlínský trenér.

Z útočníků je připravený pouze Jakub Šlahař. „Na výběr moc nemáme. Ani povolat nikoho nemůžeme, to už je pozdě," uvědomuje si.

Proto je reálné, že berani nastoupí pouze se třemi formacemi. „Je to jedna z variant. Nemáme se na co šetřit. Fyzicky jsme na tom dobře, i kdybychom hráli na tři pětky," tvrdí Vlach.

Ten se velmi sympaticky nebojí otevřeně mluvit do médií o zraněních. Přitom spousta týmů, především pak v play off, tyto informace úzkostlivě tají. Vypovídá to také o sebevědomí Zlína.

„Kluby mají strach, že toho soupeř využije. Moje filozofie je taková, že pokud hráč nastoupí, je připraven hrát. Nebude se ohlížet, jestli se má na něco šetřit," vysvětluje Vlach.

Berani si za porážku 2:6 ve druhém semifinálovém zápase mohou po svém matném výkonu především sami. „Nechci ji házet na rozhodčí," Vlach.

Jenže od druhé třetiny celá bitva znervózněla a dvojice sudích Polák – Hodek místy z obou stran zápas nezvládla.

„Hlavní příčinou byl výkon Hodka. Roman Polák se alespoň snaží komunikovat. Ale Hodek je arogantní, jako kdyby pískal deset let v NHL. Není možné se s ním domluvit. Chcete se ho na něco zeptat a nejde to," durdí se Rostislav Vlach.

Zlínský kouč zároveň odmítal házet vinu za porážku na brankáře Jakuba Sedláčka, který po pátém gólu Varadi vystřídal.

„Kuba za góly nemohl. Jeden byl vlastní, druhý z dorážky, když první střelu chytil. U čtvrtého gólu chyboval, ale vychytal tam spoustu dalších šancí. Na Kubu porážku svádět určitě nemůžeme. Byli jsme všude o krok později. Třinec naopak do čeho praštil, dal gól," litoval Vlach.