Působil jistě a sebevědomě.

Včera v obchodním centru Čepkov ve Zlíně na veřejné tiskové konferenci představil staronového generálního sponzora stavební společnost PSG, která se po roce vrací do názvu. Usmíval se úplně stejně jako tehdy v červnu.

„Jistotu jsem neměl. Ale cítil jsem velkou podporu od PSG a samozřejmě jsem jednal na víc frontách. Věřil jsem, že se to podaří. Musím se přiznat, že jeden čas jsem byl hodně skeptický. Byl jsem pět dní pryč, byl jsem nemocný. Jsem rád, že se vše vykrystalizovalo a máme tuhle podporu,“ pochvaloval si včera Hosták s tím, že v logu i na dresu bude mít PSG stejný prostor jako vloni Aukro.

Představení hokejového sponzora PSG Zlín.
Novým generální partnerem zlínských hokejistů je PSG

Zlínská stavební společnost je významným partnerem zlínského hokeje již dlouhá léta. Deset let byla v pozici generálního partnera a více než patnáct let je již v pozici významného sponzora hokeje ve Zlíně. „Není nám lhostejný. Když jsme sledovali současnou situaci, jednali jsme s vedením a učinili jsme nabídku, která byla z jejich strany akceptována. Komunikovali jsme dlouhodoběji, jelikož jsme byli partnerem i v minulém roce,“ vysvětlil výkonný ředitel společnosti PSG Jaroslav Ševela.

Mezitím však proběhly mraky jednání a telefonátů. „Jsou to zdatní obchodníci. Ale žijeme ve zlínském regionu, s hokejem jsme spjatí dlouhodobě. Chtěli jsme vytvořit podmínky, aby zlínský hokej mohl mít úspěšnou sezonu,“ dodal Ševela.

„Máme čtyřiadevadesát partnerů, se všemi jsme jednali, navíc s těmi, kteří se partnery nestali. Odhadl bych to zhruba na dvě stě firem,“ přiznal Hosták.

Společnost Aukro vloni do klubu podle neoficiálních informací Deníku přispěla necelými pěti miliony korun, PSG však konkrétní částku nechce zveřejňovat. „Naše nabídka je vyšší, nicméně ji nebudu specifikovat,“ reagoval Ševela s tím, že PSG ve vedení klubu zastupuje nejvýznamnější akcionář Juraj Surovič.

Hokejisté Aukro Berani Zlín hráli v přípravném zápase proti Novým Zámkům.
Werbik: Nároďák jsem měl jako cíl. Pozvánka přišla dřív

Právě v dobách nejvýznamnější podpory v sezoně 2013/2014, byla firma u toho, když získali Berani mistrovský titul a o rok dříve si zahráli finále. „Letos chceme, aby sezona proběhla co nejvíce v klidu a dostali jsme se do dalších bojů. A titul? To je pěkný sen, nicméně půjdeme krok po kroku,“ nemá přehnané ambice Ševela.

A generální manažer Martin Hosták se může dál usmívat.