„Angažovali jsme Honzu Marunu po dobrých zkušenostech s jeho přístupem a přínosem pro mužstvo v loňské sezoně. Jsme přesvědčeni, že bude i letos platným členem našeho týmu a pomůže nám v extraligových zápasech. V případě potřeby Havířova je dohoda, že může nastoupit během sezony v první lize v rámci střídavých startů," potvrdil jednatel hokejového klubu PSG Zlín Patrik Kamas.

V havířovském dresu ještě včera 27letý forvard odehrál poslední zápas proti Ústí nad Labem a jednou asistencí přispěl k výhře 5:1. Maruna už v letošní sezoně odehrál ve žlutomodrém dresu tři zápasy, ve kterých nebodoval. V Havířově vstřelil tři branky a na dalších šest přihrál. „Důležitá věc je, že ho známe z loňska. Víme, co je to za hráče. Druhou věcí je, že jej Havířov zřejmě pustil z výkonnostních důvodů. V naší situaci, kdy nemáme moc hráčů, je to hráč, který nám pomůže," doufá hlavní kouč Rostislav Vlach. 

Maruna už v uplynulé sezoně odehrál 37 zápasů a nastřílel devět branek a přidal tři asistence. Ve Zlíně se opět sejde se svým kamarádem z Havířova Robertem Říčkou.

Zjišťujeme více informací i rozhovor s Janem Marunou