Kvapil se nádherně zbavil dvou bránících hráčů Zlína a Kašíkovi poslal kotouč mezi betony. Svou druhou trefou v zápase převrátil výsledek na 4:3 a po zápase mohl slavit s brněnskými fanoušky v děkovačce, kteří si jej zavolali zpět na led. Zaťovič pak už jen přidal pojistku pátým gólem do prázdné klece. „Mužstvu musím poděkovat, ale taky mám respekt před soupeřem, který odehrál dobrý zápas," vykládal po zápase asistent trenéra Milan Pokorný.

„Co se nasazení týče, nemám výtky, ale zklamali jsme takticky," mrzelo kouče Zlína Rostislava Vlacha.

Jeho tým totiž dvakrát v zápase vedl. Ševcům bez obránce Miroslava Blaťáka, který nenastoupil pro nespecifikované zranění, vyšel už nástup do zápasu. Minutu a půl dlouhou přesilovku 5 na 3 využil lotyšský snajpr Bukarts, který tak na svou první trefu v nové sezoně čekal jen šest minut. „Hrálo se v obrovské nasazení, ale také ve velké nervozitě. Z toho pramenily chyby a fauly. Naštěstí jsme to ustáli jen s jedním inkasovaným gólem," oddechl si Pokorný. „Měli jsme v první třetině přidal ještě o jeden gól navíc," věděl Vlach.

V 17. minutě totiž stejnou příležitost v přesilovce 5 na 3 využila i Kometa, když Kvapil zakončoval z ostrého úhlu. Ševci šli podruhé do vedení po 25 vteřinách druhé třetiny, kdy Němcovu chybu v rozehrávce využil Holík, položil si Čiliaka a zavěsil. „Začali jme nešťastně, ale pak jsme byli lepší a měli víc šancí a překlopili jsme výsledek na svou stranu," pochvaloval si Pokorný.

Od té doby totiž ševci začali ztrácet. Ve 35. minutě nejprve Kometa dotáhla šťastnou trefou Němce, který ze vzduchu trefil odražený kotouč, který zapadl za Kašíka. A za 112 vteřin už vedli hosté, když důrazný Haščák dotlačil kotouč za Kašíka potřetí – 2:3. „Tady jsme to nezvládli. Za stavu 2:1 jsme se tlačili, chtěli jsme to zlomit a místo toho dostali nešťastný gól," litoval Vlach.

Ševci sice ještě vyrovnali ve 42. minutě v přesilovce ránou Kotvana, ale pak už přišla Kvapilova technická finesa. „Brno to odehrálo rutinérsky. Počkali si na naše chyby a využili je," litoval Vlach, jehož tým v zápase přitom využil dvě přesilovky v zápase. Jenže v dalších je Kometa k ničemu nepustila.
„Bylo to otázka i ledu, který nebyl ideální. V přesilovkách by měl puk jít z hole na hůl, ale Brno nám to rychlým přístupem komplikovalo. Neměli jsme klid na rozehrávku. Je na čem pracovat," ví Vlach před zítřejší bitvou v Litvínově od 17.30 hodin.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Bukarts (P. Holík, Říčka), 21. P. Holík, 42. Kotvan - 18. M. Kvapil (M. Erat, Štencel), 35. V. Němec (Haščák), 37. Haščák (V. Němec), 51. M. Kvapil (M. Erat), 60. Zaťovič. Rozhodčí: Hejduk, Souček - Gerát, Lhotský. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6169.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, O. Horák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Podešva, Kubiš - D. Šťastný, Chytil, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, J. Hruška, Zaťovič - H. Zohorna, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, J. Káňa II. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.