Hokejistům slibuje někdejší primátor za titul slivovici, plzeň i kubánské doutníky

„Víte, já hokejem žiju, takže kromě toho mají kluci odemne ještě slíbenou slivovici, plzeň a kubánské doutníky," přislíbil velký hokejový fanda Úlehla.

Sám hrával v dětství hokej a rychlý ledový sport mu přirostl k srdci. Před osmi lety zažil úžasný pocit vítězství oblíbeného klubu v extraligové soutěži, a to ještě jako primátor města. Dodnes na to rád vzpomíná.

„Vzpomínám, jak se mě poté každý ptal, jestli jsem ten, který chodil v převleku maskota. Také na zvon, který jsme nechali našim zlatým klukům odlít a vyrýt na něj jména celého vítězného týmu. Zvon měli zavěšený nad východem z kabin. Všechno bylo tenkrát skvělé," zavzpomínal Úlehla.

Dodal, že svému nástupci primátoru Miroslavu Adámkovi přeje také zažít ten fantastický pocit z vítězství zlínských beranů. „Přeji mu, aby si to jako primátor užil stejně skvěle jako já před devíti lety. Vím, jak má hokej rád," poznamenal zlínský poslanec.

Tomáš Úlehla je aktivní hokejový fanda a často se zapojuje do skládání oslavných chorálů hokejových fanoušků. „Fanclub Zlína patří k těm slušnějším," zhodnotil jejich vystupování po dobu hokejové sezony.

Co si myslí o výsledu finálového souboje mezi berany a Indiány? „Už od začátku letošní sezony to vidím na titul. Hned v úvodu, tak po pátém utkání Zlína, jsem to říkal. Všichni si ťukali na čelo, ale já vidím výhodu týmu ve zkušenosti matadorů a v odhodlání a síle mladých hráčů. Zkrátka podle mne letos hrají fantastický hokej," pochválil zlínské berany. Jak také zdůraznil, zlínský hokejový tým nejsou jen skvělí hráči, ale také dobří kamarádi, kteří umí vytvořit výbornou náladu v kabině.

„Líbí se mi na nich, že se dokážou ochránit při zápase a vzájemně na sebe nedají dopustit," míní Úlehla.

Finálové zápasy podle něj v každém případě přinesou kvalitní nenásilný hokej. „Když Zlín zvítězí, všem bude plzeňské pivo ještě více chutnat," uzavřel s úsměvem někdejší primátor.