Zlín nejprve v pátek porazil Litvínov 2:0. V utkání, v němž dominovaly obrany se domácí ujali v deváté minutě vedení, když Karafiát tvrdou ranou z mezikruží propálil vyrážečku litvínovského gólmana Chrousta. Na druhou trefu do hostující sítě se čekalo až do devětatřicáté minuty. To Bainar ze samostatného úniku upravil stav na 2:0.

,,V zajimavém měření sil se vzdáleným soupeřem jsme hráli disciplinovaně. Litvínov sázel na agresivní pojetí, ale naši hráči se nenechávali vyprovokovat k faulům. Ovšem největší podíl na naší výhře má gólman Huf, který podal vynikající výkon," hodnotil první víkendovou partii kouč Beranů Robert Svoboda.

Jeho celek byl úspěšný i proti dalšímu mužstvu ze severu Čech. Zlínský tým v sobotu zdolal Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí však zachránili téměř ztracený zápas. Na konci druhé třetiny totiž svítil na ukazateli skóre stav 0:2. Po osmadvaceti sekundách třetí části ale Václavek vstřelil kontaktní gól a hned ve 43. minutě Strmiska po zaváhání brankáře Pavláska vyrovnal na 2:2. Rozhodující samostaný nájezd pak proměnil Horváth.

,,Soupeř k nám přijel pro body. Chomutov byl také lepším celkem a v průběhu utkání nás přestřílel. Nicméně tetokrát při nás stálo štěstí. Hráče ovšem nezlomilo ani dvougólové manko. Naopak díky bojovnosti a kolektivnímu pojetí jsme dosáhli na cenné vítězství," potěšil skalp desátého kolektivu soutěže Roberta Svobodu.

Výsledky 11. a 12. kola

PSG ZLÍN – LITVÍNOV 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky PSG Zlín: Karafiát, Bainar.

PSG ZLÍN – CHOMUTOV 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, - 1:0) po SN

Branky PSG Zlín: Václavek, Strmiska, Horváth.

Sestava: Huf, Šimonů – Kosorin, Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík, Schmied – Kotek, Fryšava, Kenša, Miko, Václavek, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa.

Lubomír Hotař