„Rozpočet na nadcházející sezonu je okolo 78 milionů korun. Ve druhé části sezony jej samozřejmě modifikujeme v návaznosti na to, zda tým postoupí do play-off a jak je v něm úspěšný," konstatoval Kamas, pro něhož je naplňování rozpočtu rok od roku těžší.

„A to platí i pro letošní sezonu. Díky majitelům klubu i partnerům však máme již zhruba osmdesát procent zajištěno. Zbylá část bude samozřejmě velmi těžká, ale věřím, že to s podporou všech zmíněných zvládneme," je optimistou jednatel hokejového klubu.

Generálním partnerem i nadále zůstává PSG Zlín. Prodloužil smlouvu tedy o další sezonu? Rýsuje se nějaký nový strategický, titulární partner?

PSG zůstalo klubu věrno i pro aktuální sezonu a my si toho velmi vážíme. Navíc celkový objem financí, kterými nás tato společnost v součtu za poslední roky podpořila, je největší v historii klubu. Pokud se týká nového významného partnera, probíhá velmi korektní jednání a uvidíme, jak dopadne.

Klub opět dal ještě ve větší míře prostor vlastním talentovaným odchovancům. Strategie i přes loňský nákup Bukartse a příchod posil z Havířova se nemění?

Filosofii a strategii rozhodně neměníme. Naopak jsou to věci, na kterých je třeba stavět, a to i v kritických chvílích. V nich ale také musíte hledat nové impulzy a to třeba kluci z Havířova, myslím Říčku i Honzu Marunu, byli. To samé platí o příchodu Bukyho, o osobním rozměru tohoto transferu už jsem mockrát mluvil. Věřím, že průběh této sezony bude klidnější než poslední dvě a budeme tak moci dát více prostoru mladým hráčům z juniorky. Určitě to nemusí skončit jen u třech, které jsme zmínili na tiskovce před sezonou (Karafiát, Gago, Chytil – pozn. red.).

Petr Čajánek prohlásil, že si chce dát od hokeje ještě odstup, ale do budoucna nějaké zapojení v klubu úplně nevyloučil. Lákala by vás vzájemná spolupráce?

Samozřejmě že lákala. A jak Petr říká, kolem zimáku se stejně motá. Ve své podstatě spolu trávíme více času, než když aktivně hrál. Ale absolutně respektuji to, že si chce dát odstup a rozhodnout se naprosto svobodně, jak moc se chce oficiálně do práce v klubu zapojit.

Naopak Petr Leška se dal do trénování mládeže. Je to z jeho iniciativy?

Bylo to podobné jako u Čáji, potřeboval si chvíli odpočinout a pak si říct, co chce dělat. Má tady taky syny, tak bylo logické, že je také pořád v kontaktu s klubem a následně se s generálním manažerem domluvili na formě spolupráce.

Jak jste si vyhodnotili utkání legend proti současnému týmu? Může se opakovat častěji než jednou za 16 let?

Stejně jako všichni, byla to úžasná akce a ani jsme takový úspěch nečekali. Chci moc poděkovat lidem, kteří přišli, a hlavně legendám, že si ti chlapi udělali čas. A nejen ti na ledě, ve VIP prostorách totiž bylo zázemí pro další třicítku legend ještě předchozích generací a i ti byli za setkání a akci také rádi. Takže díky všem a zejména Tomovi Melzerovi a Martinovi Kotáskovi, kteří měli na organizaci největší podíl. Pro mě není běžné děkovat i prostřednictvím novin, tady je to ale na místě. A četnost akce? Myslím, že s takovými by se mělo šetřit, aby nezevšedněly. (úsměv)

Jak to vypadá s plánovanou rekonstrukcí stadionu?

Zapsaný spolek, který je majitelem stadionu, velmi intenzivně pracuje na získání peněz z dotačních titulů. Je za tím obrovské množství práce mnoha lidí, která bohužel nemůže být navenek vidět. Projeví se až reálným získáním financí. Musíme být trpěliví, protože jiná reálná cesta financování komplexní přestavby nyní není pravděpodobná.

Před sezonou došlo k mírnému navýšení cen za vstupné. Neodrazilo se to na zájmu fanoušků o permanentky?

Prodeje jsou možná o malinko lepší než v roce loňském. Je k tomu třeba dodat, že jsme ceny upravovali po třech letech a bohužel ani bez peněz věrných fanoušků klub nemůže v dnešní době smysluplně fungovat.