Jelikož po odrazu kotouče právě on nasměroval puk v signalizované výhodě do vlastní branky a daroval jako druhému brankáři české extraligy zápis do historie.

Byl to nejnešťastnější okamžik vaší kariéry?

Asi ano. Bohužel, stalo se.

Jak se vůbec seběhl celý okamžik?

První věc byla, že jsem neslyšel kluky, že můžeme hrát proti třem. Měl jsem hned odevzdat puk. Je to moje chyba, musím poslouchat. Viděl jsem, že jsem napadaný. Chtěl jsem puk posunout na modrou čáru. Byla to i smůla, ale beru to na sebe. Už se stalo. (Hořce se pousměje.)

Dával jste přihrávku naslepo?

Nahoře byl Holas (Petr Holík – pozn. aut.), ale kdybych ho viděl, tak bych mu to dal na hokejku.

Lépe to ale trefit nešlo, ne?

Jak jsem se otočil a dal jsem tu nahrávku, viděl jsem, že je prázdná branka. Byl jsem přímo v dráze střely a viděl jsem, že to tam asi půjde. Ale nebyl to moment, který by nás dorazil. Lešoun dal na 5:2 a zápas byl zase otevřený. V hokeji se může stát cokoliv. Ale dohánět třígólový náskok je lepší. To si nebudeme nalhávat.

Co se vám poté honilo hlavou?

Že takové situace člověk musí hodit co nejdřív za hlavu. Bylo to na 1:5 a říkal jsem si, že kdyby to skončilo 4:5, byl bych naštvaný. Zamrzelo mě to, ale dlouho se v tom člověk rýpat nemůže. Takové věci vás jen sráží dál dolů.

Co vám říkali spoluhráči?

Ať si z toho nic nedělám, že se to stává. Chtěli mě podržet, za což jim děkuji. Tento gól jde na můj vrub. To je jasné.

Přitom Brno nevypadalo úplně nejsilnější. Kde byla chyba, že jste je nechali jít do vedení 3:0?

Nastoupili jsme špatně. Prohrávat v třetině 0:3 se prostě nemůže stávat. Nechci říct, že to rozhodlo zápas, ale určitě to napovědělo o jeho dalším průběhu. Snažili jsme se s tím něco udělat.

Vyrobili jste tam dva útočné fauly během pěti minut. V čem je problém?

Víme to, není to poprvé. Samozřejmě si na to musíme dávat pozor. Jedna věc je si to říkat, druhá věc je se toho vyvarovat. Byly to nešťastné fauly, dokonce tam někdo stoupl Onderovi (Jiřímu Ondráčkovi) na hokejku, ale faul to prostě je.

Většinu gólů jste soupeři darovali. Cítíte to stejně?

Z mé strany určitě. (Další úsměv.)